DESZ VR1 houdt de 3 punten in Zwartsluis

Auteur: Jacqueline Mastebroek.

Woensdag 2 november | ​De dames van DESZ kregen vandaag de koploper op bezoek. Na een weekje rust, begonnen de dames met de voorbereiding richting de wedstrijd.

DESZ begon gretig aan de duels, en velen werden daarvan gewonnen. Mede dankzij goed druk zetten, waren de grootste kansen dan ook voor de thuisploeg. Tot twee keer toe, stuurde Jacqueline, Anne Mieke alleen op de keeper af. Maar liet deze kansen onbenut, in dezelfde tegenstoot was het SVO VVZ die wel meteen trefzeker was, de rechts buiten kwam sterk naar binnen en vond de verre hoek 0-1. Ondanks de tegenslag liet DESZ zich niet van het veld spelen. Er ontstonden een aantal kleine kansjes maar verder bleef het nog wel ongevaarlijk. Totdat Miranda een vrije trap versierde net buiten de zestien. Jacqueline nam plaats achter de bal, en schoot deze fantastisch in de kruising 1-1. Na 40 minuten geweldig spelen van Iris Dekker moest ze helaas met een blessure naar de kant gehaald worden. Lucienne verving haar en pakte dit erg goed op. Met 1-1 zochten de teams de kleedkamer op.

Na een korte speech gingen de dames weer volop in de aanval. De wedstrijd werd wat feller en er volgden dan ook meerder overtredingen aan beide kanten. Met name wanneer DESZ erdoor leek te komen werden er wat vervelende tikken uitgedeeld, zo ook in de 60ste minuut. Anne Mieke was voorbij haar speelster, maar er werd al gefloten voor een vrije trap. Opnieuw nam Jacqueline plaats achter de bal, opnieuw zeilde die richting het doel. De keeper probeerde hem nog tegen te houden maar redde dit niet 2-1. Meteen daarna volgde alweer een grote kans. Julia speelde haar tegenstander mooi voorbij maar zag haar schot helaas in het zijnet belanden. Het gevaarlijkste moment van Zwolle kwam in tweede helft, toen een speelster vrij kon uithalen maar fantastisch gered werd door Lisanne. Mede dankzij heel het middenveld werd de tegenstander helemaal vastgezet, waardoor ze niet konden doordrukken richting de aansluitingstreffer. Mari-José en later haar invaller Mariël, die beiden eerder nog niet veel minuten voor vrouwen 1 hadden gemaakt, hebben daarin ook uitstekend bijgedragen.

DESZ deed er alles aan om het duel in het slot te gooien en slaagde hier ook uiteindelijk in door de welverdiende 3-1 op het scorebord te zetten. Iris gaf een mooie pass op Anne Mieke die naar binnen kwam en de verre hoek vond 3-1. In het restant van de wedstrijd waren er geen uitgespeelde kansen meer. Zo bleven de punten na het laatste fluitsignaal in Zwartsluis.

Enorme dank gaat uit naar lynn, Luciënne, Mariël en Iris Dekker voor het versterken van het team. Volgende week staat de wedstrijd tegen ST FC Meppel/Alcides VR 1 op het programma. Hopelijk dan net zo'n mooi resultaat.