DESZ VR1 houdt 3 punten thuis tegen Tonego!

Auteur: Lisanne Zwiep. Foto's: 37

Zondag 10 april | Na een gelijkspel van vorige week was het vandaag de taak om 3 punten thuis te houden tegen Tonego. Deze taak is volbracht met een eindstand van 2-1.

Om 14.30 werd er afgetrapt op het hoofdveld op Sportpark Cingellanden in Zwartsluis. Beide teams beginnen erg sterk. Voor beide ploegen geen grote kansen en er wordt veel rond getikt op het middenveld. Dan komt Tonego door het middenveld heen en zij creƫren een kleine kans maar dit wordt netjes weggewerkt door de verdediging. DESZ neemt het spel direct over en trekken door naar de goal maar helaas gaat de bal naast.

Na balbezit aan beide kanten begint DESZ steeds meer haar eigen spel te spelen. Maar desondanks rolt de bal niet tussen de palen. Tonego heeft sterke momenten maar ook zij komen niet in de buurt van de goal.

Na veel getik op het middenveld ontstaat er een grote kans voor DESZ. Maar de bal valt net niet lekker op de voet en kan er niet vol worden uitgehaald. Maar de bal blijft voorin en wordt de keeper uitgespeeld maar ook nu wil de bal niet het net raken.

Dan komt de nummer 12 van Tonego met een actie langs de lijn. Deze bal komt voor het doel en daar is de 0-1.

Ondanks deze tegenslag houdt DESZ het hoofd omhoog en beginnen de dames aan een nieuwe aanval, die eindigt in een corner. Toch lukt het de dames van DESZ niet, met de vele pogingen die er waren, de gelijkmaker te maken en wordt er de rust ingegaan met een achterstand van 0-1.

Na de warme thee, die we wel nodig waren na meerdere hagelbuien, werd er aan de tweede helft begonnen. DESZ start erg strijdlustig en zo ontstaan er meerdere kansen maar toch wil de bal er niet in.

Het spel wordt veel gespeeld op de helft van Tonego. Er worden veel pogingen gedaan om de bal de goal in te krijgen. Weer wil de bal de lijn niet over.

In de 75e minuut wordt er hands gemaakt door een dame van Tonego en volgt er een penalty. Deze wordt op de juiste manier genomen en daar is dan na vele kansen de 1-1. DESZ weet nu het spel voor zich te nemen en houdt de druk hoog! In de 80e minuut heeft DESZ een corner die over de keeper heen valt en perfect wordt binnen getikt, 2-1!!

Nu moeten de dames van DESZ het spel nog 10 minuten vast blijven houden om de 3 punten te houden. Ook nu wordt er veel gespeeld op het middenveld, DESZ probeert nog een aantal keer er een 3e doelpunt in te schieten maar die vallen niet in het doel. Maar dat doelpunt zijn we niet meer nodig, want de scheidsrechter fluit en de winst is binnen voor DESZ!!