DESZ VR1 goed uit de startblokken

Auteur: Anne Mieke Slurink.

Donderdag 28 september | Met de vorige uitslag nog maar net op voetbal.nl stond er alweer een nieuw treffen tussen DESZ - Rouveen op het programma. Want na de 3-0 overwinning in de beker, werd er afgelopen zaterdag afgetrapt voor "het eggie" in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen.

In het begin was het even aftasten voor DESZ. Rouveen, dat in de eerste minuten duidelijk beter haar draai kon vinden op kunstgras, zat er bovenop. Dit resulteerde meteen in maar liefst vier corners in de eerste 5 minuten. De eerste werd goed weggewerkt door Demi. De tweede en de derde, beide indraaiend vanaf rechts, werden gered door Miranda.
De vierde bleef uiteindelijk ongevaarlijk, maar DESZ was wel gewaarschuwd.

Na deze 5 minuten begon DESZ langzaam de overhand te krijgen. Daphne veroverde bal en gaf een mooie diepe bal op Anne Mieke, maar de aanval werd afgefloten voor buitenspel.

Een minuut later volgde een goede combinatie tussen Marith en Anne Mieke. Anne Mieke gaf voor op Imo, die uitstekend voor haar man kwam. Maar het schot ging helaas net naast.

In minuut 12 probeerde Hannah het met een schot van ver. Maar deze ging net over.

In de 18e minuut was DESZ opnieuw dichtbij. Ditmaal uit een corner bijna een doelpunt, maar ook weer net niet.

Na 21 minuten kwam er dan toch loon naar werken. Met een aanval vanuit het boekje, van Demi naar Rosa naar Anne Mieke naar Marith en weer terug naar Anne Mieke werd de verdediging helemaal zoek gespeeld. Anne Mieke gaf voor en via een Rouveen verdediger rolde hij pardoes het doel in 1-0.

Even leek het of DESZ niet lang van die voorsprong mocht genieten. Maar in een 1 op 1 kans van Rouveen was het uiteindelijk Miranda die knap redding bracht.

In de 41e minuut was het DESZ die de volgende tik uitdeelde. Een cornerbal kwam bij Hannah op links. Hannah nam hem aan, legde hem nog een keer goed en schoot hem fantastisch in de verre hoek 2-0.

Met 2-0 werd er ook gerust.

De tweede helft was het spelbeeld aardig hetzelfde als de eerste 45 minuten, met DESZ grotendeels controlerend en Rouveen dat af en toe een keer doorbrak. In minuut 55 was het Daphne met een fantastische diepe bal op Anne Mieke die mooi door de verdediging liep, echter punterde ze de bal naast.

Maar niet veel later volgde de 3-0 alsnog, toen het bij Rouveen in de 57e minuut in de opbouw helemaal fout ging. Een foute pass van de keepster van Rouveen kon door Anne Mieke onderschept en afgestraft worden 3-0.

5 minuten later kwam Rouveen er een keer gevaarlijk uit, maar de bal gaat net naast.

DESZ bleef lekker voetballen en vooral ook kansen creƫren, maar scoorde daaruit nog niet. Tot minuut 68. De bal kwam bij Anne Mieke links bij de cornervlag. Ze pegelde hem voor en Imogen tikte hem erin bij de 2e paal 4-0.

Hiermee was de wedstrijd toch wel definitief in het slot gegooid. DESZ verslapte iets, wat Rouveen in de gelegenheid bracht om de eretreffer te maken 4-1. Met deze stand werd er uiteindelijk ook gefloten voor het einde van de wedstrijd.

De eerste drie punten zijn binnen, nu op naar Tonego voor hopelijk een verdubbeling van de score!