DESZ VR1 eenvoudig langs Vitesse VR2

Auteur: Anne Mieke Slurink. Foto's: 55

Zondag 30 oktober | Zaterdagmorgen 12:30 uur werd er weer afgetrapt voor een nieuwe speelronde in de competitie. Dit keer met Vitesse VR2 als tegenstander. Vitesse staat momenteel onderaan, maar heeft 5 van de 6 wedstrijden tot nu toe slechts met één doelpunt verschil verloren. De dames waren dus op hun hoede.

De eerste 5 minuten van de wedstrijd begon DESZ wat aftastend, maar daarna kwam het er al snel achter dat het duidelijk de bovenliggende partij was. Na 7 minuten volgde de eerste grote kans. Een schot van Angelina belandde daarbij op de lat. Dit bleek de eerste aanzet tot een snelle voorsprong, die er 2 minuten later ook kwam. Met een knappe aanname zette Jari zichzelf in één keer vrij voor de keeper. Een van de verdedigers dacht nog tussenbeide te kunnen komen maar kwam van een koude kermis thuis 1-0.

Hiermee was de ban gebroken en DESZ controleerde de wedstrijd. Na een kwartier spelen was daar Hannah met een mooie actie over links, maar haar schot ging net naast. Kort daarna was het diezelfde Hannah met een steekbal waarmee ze Demi wist te bereiken. Met een mooie schuiver tekende zij voor de 2-0. Vitesse was het duidelijk even helemaal kwijt toen hen na 23 minuten ook de 3-0 nog om de oren kwam. In de rebound liet Marith met een prachtig boogballetje de keeper kansloos.

Na deze wervelstorm aan kansen en doelpunten kwam de wedstrijd weer even tot bedaren. DESZ controleerde het spel tot diep op de helft van de tegenstander, maar creëerde verder niks. De rust leek te worden ingegaan met een 3-0 voorsprong. Maar ineens was daar een wilde trap naar voren van Vitesse waar Rosa net niet bij kon komen. Hierdoor kopte ze hem als het ware perfect door voor de spits van Vitesse die met een stiftje Miranda wist te passeren, die op dat moment uit positie stond; 3-1.

Zo werd er dus gerust met 3-1 en was het toch wel zaak dat Vitesse na rust niet het geloof zou krijgen dat er nog wat te halen viel.

Opnieuw waren de eerste tien minuten na rust wat rommelig. DESZ had moeite met het komen tot mooie uitgespeelde aanvallen. Vitesse daarentegen kwam nog veel minder in het spel voor, dus heel veel was er in dat opzicht ook niet aan de hand. In de 55e minuut vond er de eerste wissel plaats aan de kant van DESZ. En nog koud in het veld was het Anne Mieke die vlak na haar invalbeurt de 4-1 op het scorebord zette.

Kort hierna mochten ook Sanne en Imogen het veld betreden. Voor Imogen een mooi moment, want na 4 weken blessureleed waren het voor haar weer haar eerste minuten.

DESZ was vastberaden om er nog een grotere uitslag van de maken, maar bleek steeds net niet in staat om de spitsen daarvoor in stelling te brengen. Toch wist Hannah nog wel een keer raak te prikken. Na goed storen veroverde ze de bal en schoot vanuit een moeilijke hoek knap raak; 5-1. Hiermee tekende ze voor de eindstand deze wedstrijd.

Met weer drie punten in the pocket blijven de dames het goed doen. Volgende week wacht weer een nieuwe uitdaging, uit tegen FC Meppel/Alcides VR3. Ook daar zullen de dames weer volop gaan strijden voor die drie punten.