DESZ VR1 begint de competitie tegen Go Ahead Kampen VR1

Auteur: Renee van Wieren.

Donderdag 26 september | Na een dramatisch begin in de beker richtten de dames van DESZ zich op de eerste competitiewedstrijd. Ondanks het verlies zijn de dames hun vertrouwen en enthousiasme niet verloren. Onder leiding van nieuwe trainer Rob Ton trappen de dames in Kampen af voor hun eerste serieuze wedstrijd. De 3e klasse is officieel begonnen.

Na een paar minuten worden de dames van DESZ gelijk op de proef gesteld en is het Go Ahead dat fris en fel aan de wedstrijd begint. Een goede aanval leidt gelijk tot het eerste doelpunt en DESZ staat wederom tegen een achterstand aan te kijken.1-0. Maar hierna begint DESZ eindelijk te voetballen. De dames kunnen elkaar goed vinden en er wordt goed getikt. Na ongeveer 25 minuten komt er een goede pass van de verdediging en Imogen pakt deze op. Ze verlengt de bal naar Hannah en die doet wat ze zo goed kan, scoren. 1-1.
Maar ook nu mogen de dames niet lang genieten van het doelpunt. Enkele minuten later heeft Go Ahead opnieuw een weerwoord en wordt een fout bij het verdedigen gelijk afgestraft... 2-1.

Hierna is het DESZ wat de draad weer oppakt. DESZ straalt rust uit, voetbalt goed en creƫert kansen.
Zo ook in de 32e minuut, een goede voorzet van Anne Mieke belandt bij Hannah. Ze ziet dat Imogen goed vrij staat en legt de bal af, vervolgens is het aan Imogen om te scoren. Dit doet zij door de bal keurig over de keeper heen te schieten, het staat weer gelijk. 2-2. DESZ heeft de smaak eindelijk te pakken.

10 minuten later is aan Marith, de keeper probeert bij de bal te komen maar grijpt mis en Marith maakt hier goed gebruik van. Ze schiet de bal in de korte hoek binnen en maakt de 2-3. Maar DESZ is nog niet klaar, vlak voor rust is het Anne Mieke die op de keeper afstormt en de bal beheerst langs de keeper binnen schiet, 2-4.

Na rust blijft het spelbeeld gelijk, door het goed druk zetten van DESZ komt Go Ahead niet meer in hun spel. Na 55 minuten speelt Daphne een diepe bal op Hannah. Hierna volgt een perfecte aanval en maakt Imogen haar 2e goal van de dag, 2-5. Met nog 20 minuten te spelen is het ook Anne Mieke met haar 2e doelpunt, een goede voorzet stuitert wat op maar ze kan er met haar teen nog net bij en legt de bal achter de keeper in de goal; 2-6.

In de slotfase van de wedstrijd is het toch Go Ahead dat nog weet te scoren, slim weggelopen uit de rug van de verdediging speelt de aanval de bal in de verre hoek langs de keeper heen. Hierna volgt het eindsignaal van de scheidsrechter.

DESZ kan de punten meenemen naar Zwartsluis en is goed begonnen aan de competitie.
Aanstaande zaterdag staat de 2e wedstrijd op de planning, thuis tegen DWP VR1. Tot dan!