DESZ VR 1 zet zegereeks voort

Auteur: Anne Mieke Slurink.

Maandag 7 november | Met de bokkentocht nog vers in de benen (en stiekem ook nog een beetje in het bloed) druppelden de dames van DESZ één voor één, maar allen keurig op tijd, binnen op sportpark Cingellanden. Om 14:30 uur stond er weer een nieuwe uitdaging te wachten, dit keer in de vorm van de uitwedstrijd tegen FC Meppel/Alcides VR3. Een moeilijk in te schatten tegenstander, want door een structureel tekort aan spelers wordt er geregeld aangevuld met spelers van VR1 of 2.

Voorafgaande aan de wedstrijd zat de sfeer (van de avond ervoor) er nog goed in. Met wat dolletjes in de bespreking en genoeg schik tijdens de heenreis was de focus nog ver te zoeken. Maar toen eenmaal in Meppel aangekomen al snel duidelijk werd dat VR1 vrij was dit weekend, zette dit de boel meteen op scherp. Deze wedstrijd kon nog wel eens wat lastiger worden dan vooraf ingecalculeerd…

Het duurde niet lang of dit werd ook in het veld bevestigd. Meteen bij het fluitsignaal liet FC Meppel/Alcides al zien een prima voetballende ploeg te hebben. Combinaties werden makkelijk gevonden en ook de balvastheid was opvallend. DESZ had er de handen vol aan, maar stond daarin uitstekend haar mannetje. Wat Meppel ook probeerde, telkens stuitte het op een solide verdediging.

Ook het middenveld, met Demi, Marith en Ans werkte zich een slag in de rondte. Maar mét resultaat, want door het constante afjagen kreeg Meppel geen tijd om tot goed uitgespeelde aanvallen te komen.

Aan de andere kant speelde zich een soortgelijk scenario af. Slechts een enkele keer werd de ruimte achter de verdediging gevonden, maar vaak was daar dan nog wel de laatste man die het gat weer dicht kon lopen. Zo bleef het bij wat speldenprikjes over en weer, maar eindigde de eerste helft vooral in evenwicht, zowel qua spel, als in de stand 0-0.

In de rust was de boodschap van Eddy duidelijk. Mocht er aan het eind nog steeds 0-0 op het scorebord staan, mag je met een punt ook best tevreden zijn. Maar eenmaal begonnen aan de tweede helft, dachten de dames daar toch anders over. Waar Meppel conditioneel langzaam begon af te zwakken, bleef DESZ onverminderd doorgaan. Hier lag uiteindelijk de sleutel.

Meppel leek niet langer opgewassen tegen de energie die de uitploeg maar op de mat bleef leggen, en kwam steeds verder onder druk te staan. In de 55e minuut leidde dit al tot twee dotten van kansen. Twee keer kwam de voorzet van de voet van Anne Mieke, maar met een schot op de lat van Hannah voor open doel en een gemiste volley van Miranda leek hij er gewoonweg niet in te mogen. Toch gaf DESZ niet op. Met Imogen kwam er na een uur spelen weer een verse kracht in het spel. Een gouden wissel, want met een fantastische actie waarin ze zichzelf vrij draaide van de verdediging, hield ze het hoofd koel en verschalkte ze de keeper in de rechterhoek 0-1.

Even leek DESZ bevrijd, maar ook met de voorsprong bleef het nog ongekend spannend. Want een marge van één blijft toch penibel. Even leek Meppel nog dreigend te worden, maar tot twee keer toe eindigde een aanval in buitenspel. Hierna nam DESZ het weer over, om het vervolgens ook niet meer uit handen te geven. In de 80e minuut was daar de steekbal van Marith op Anne Mieke, en met een schuiver in de verre hoek zorgde zij voor de allesbeslissende 0-2.

Na 90 minuten en een beetje floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. En na een fantastische team effort kunnen ook deze drie punten weer worden bijgeschreven.