DESZ VR 1 neemt weer drie punten mee naar Zwartsluis

Auteur: Renee van Wieren.

Dinsdag 18 april | Voor de dames van DESZ stond afgelopen zaterdag een wedstrijd op het programma tegen Pesse VR2. De boodschap van de trainers tijdens de bespreking was duidelijk: deze ploeg niet mogen wij onderschatten, oftewel: geen walk in the park.

Met deze instelling maakte de dames zich klaar voor de wedstrijd, een goede warming up en volle focus. Na het fluitsignaal van de scheidsrechter begon DESZ gelijk druk te zetten en dit resulteerde, na anderhalve minuut, in het eerste doelpunt. Anne Mieke draait goed weg van de verdediging en scoort, 0-1.

Niet veel later is het weer raak, DESZ houdt de druk hoog en dit leidt tot balverlies van Pesse. Een 1 op 1 situatie wordt goed benut door Anne Mieke die wederom scoort, 0-2.

Hierna is Pesse een beetje wakker geschud maar komt er niet echt uit. DESZ blijft de wedstrijd domineren en dit is ook te zien op het scorebord. Na 14 minuten krijgt DESZ de volgende grote kans, de keeper en verdediging van Pesse kunnen een paar keer het schot blokken maar uiteindelijk het derde tegendoelpunt niet voorkomen. Carolien is uiteindelijk degene die wel raak schiet en daarmee staat het 0-3. Niet veel later valt ook de 0-4, Imogen schiet op de goal, wordt nog tegengehouden door Pesse, maar de rebound is voor Anne Mieke en zij scoort.

Na drie doelpunten vinden de trainers het wel mooi geweest, Anne Mieke wordt gewisseld voor Yael.

In de eindfase van de eerste helft gaat het vrij gelijk op, DESZ zakt wat in en probeert goed te blijven tikken en Pesse loert op de counter. Dit lukt ook in de 45e minuut. Pesse komt met een steekbal voorbij de verdediging van DESZ en scoort, 1-4. Met deze score gaan we ook de rust in.

De tweede helft begint erg rommelig voor DESZ, een paar wisselingen in de opstelling zorgt ervoor dat DESZ weer even haar draai moet vinden. Na ongeveer 20 minuten beginnen de kansen toch weer te komen. Een mooie actie van Hannah wordt helaas niet afgemaakt door Marith. Hierna volgt weer een grote kans, Maike geeft de bal op Anne Mieke en haalt uit maar de keeper redt. De rebound is wederom wel weer voor Anne Mieke, 1-5.

Pesse krijgt nog een paar kansen maar weet dit niet om te zetten in een doelpunt.
DESZ krijgt nog meer kansen, een afstandsschot van Renee mist precisie en gaat naast. Toch weet Imogen in de slotfase een perfecte diepe bal op Miranda te geven, Miranda controleert de bal en scoort de 1-6. Hierna krijgt DESZ nog een laatste kans maar wordt er net naast geschoten.

Na het fluitsignaal van de scheidsrechter is het weer tijd voor de overwinningsfoto en kunnen de dames van DESZ de drie welverdiende punten weer meenemen naar Zwartsluis.