DESZ VR 1 neemt voorproefje van 3e klasse in duel tegen ASVD VR 1

Auteur: Carolien Mooiweer.

Maandag 11 december | Het is donderdagmiddag wanneer Arko in de groepsapp met de mededeling komt dat de competitiewedstrijd van zaterdag wederom niet doorgaat vanwege tekort aan spelers aan de kant van de tegenstander. Echter zal het ons niet weer gebeuren dat we een vrije zaterdag hebben en een alternatieve tegenstander wordt al gauw gevonden. We zullen het opnemen tegen de dames van ASVD uit Dronten. Zij zijn momenteel koploper in de 3e klasse, dus dit is een mooi moment voor ons om te laten zien waar we staan.

Na een kort maar krachtige bespreking van Eddy, waarin nog even werd benadrukt wanneer we 'de bus moeten parkeren', vertrokken we om 9:30 uur richting Dronten. De één met een verschrikkelijk ochtendhumeur, de rest met verse croissantjes die onze lieve Anne Mieke nog even voor ons allemaal had gescoord.

Aangekomen in Dronten blijkt dat de wedstrijd een kwartier later begint en is er dus alle tijd voor Rosa om de kleedkamer nog even schoon te trekken. Hier en daar wordt nog een BeReal gemaakt, want het verbod voor de wedstrijd geldt immers niet bij oefenwedstrijden.

Nadat alle benen waren ingesmeerd met vaseline, we speelden tenslotte op kunstgras, klonk daar eindelijk het fluitsignaal. Beide teams beginnen sterk aan de wedstrijd, maar na 10 minuten is het toch Dronten die profiteert van balverlies en hierdoor tweemaal gevaarlijk dicht bij de goal van de dames uit Zwartsluis komen. In eerste instantie weet DESZ de bal weg te werken, maar in de 15e minuut valt dan toch de 1-0 voor ASVD. De dames van DESZ weten deze tegenslag positief om te zetten, wanneer Hannah een minuut later de bal via een mooie steekpass bij Anne Mieke weet neer te leggen en zij zo de stand weer op 1-1 brengt. Er volgen voor beide teams nog kansen, maar deze worden niet afgemaakt en daarom gaan we met deze stand de rust in.

De tweede helft beginnen we fel, maar kan ook Dronten een aantal keer doorbreken. Gelukkig is onze super showkeeper Miranda scherp en weet een 2-1 te voorkomen. Vanuit achter kunnen we opbouwen en komt de bal bij Daphne terecht, maar het doel is te klein en de bal gaat over. In de 60e minuut resulteerde een corner voor DESZ in een kans voor Imogen, maar haar kopbal belandde in de handen van de keeper. Dronten creëert vooral kansen vanuit de counter en probeert het via de lange bal, maar zowel Lisa als Rosa weten deze keurig uit te verdedigen. Wanneer 5 minuten later de spits van ASVD de keeper van DESZ voorbij is en de bal zo binnen kan schuiven, is het Annelien die hem nog net van de lijn afhaalt en zo een achterstand kan voorkomen. De dames van DESZ worden hierdoor weer wakker geschud en herpakken zichzelf weer. In de 75e minuut belandt de bal bij Carolien, die de bal steekt op Hannah en zij de 1-2 binnen schiet! Het was tijd om de bus te parkeren en dit vast te houden. Helaas lukt het ASVD in één van de laatste minuten toch nog om de gelijkmaker te maken, waardoor we met een 2-2 van het veld af gaan.

Een prestatie waar we als team hard voor hebben gewerkt en trots op mogen zijn. En zoals Daphne voor de wedstrijd al mooi zei: ''Zij kunnen alleen maar verliezen, wij kunnen alleen maar winnen''.