​DESZ VR 1 gaat de strijd aan om door te gaan in de beker

Auteur: José Kuiken.

Maandag 24 oktober | Er is weer een nieuwe zaterdag en dit keer spelen we tegen Zwartemeerse Boys Vr 1.

We hadden er zin in en zouden gaan strijden, omdat we door wilden gaan in de bekercompetitie. Er werd gefloten en Hannah onderschepte de bal al heel snel. En het eerste schot werd gelost. We hadden gelijk een corner en Hannah neemt hem. De bal wordt voorgegeven, maar er wordt naast geschoten. De tegenstander begint weer aan hun eigen spel en wordt wakker. We hebben een paar mooie aanvallen, maar we zijn nog niet helemaal met ons eigen spel bezig. Wanneer de rust aankomt staat het nog steeds 0-0.

We krijgen een praatje en er vinden 3 wissels plaats. We beginnen aan de tweede helft. In de 6e minuut van de tweede helft wordt er gescoord door de tegenstander. Later krijgen we een vrije trap. Demi neemt de bal en schiet net naast. Niet veel later wordt de tweede goal door de tegenstander gescoord. Het staat nu 0-2. We worden wakker en gaan strijden.

Anne Mieke krijgt even later de bal en begint de aanval. Ze legt hem op Hannah en ze legt hem terug op Marith, maar ze schiet over. Na een klein half uur spelen in de 2e helft heeft Hannah een mooie sprint. En legt de bal voor Demi en ze slide de bal er schitterend in. 1-2. Anne Mieke neergehaald, maar Hannah gaat mooi door, speelt wat dames om en scoort de 2-2 in de 71e minuut. Einde wedstrijd.

Het staat 2-2 en we moeten penalty's nemen. De tegenstander begint en Miranda houdt de bal tegen. Dan is Anne Mieke en scoort hem mooi in de linker onderhoek. Dan is de tegenstander en scoort ook. Dan is Hannah aan de beurt en ook zij scoort de bal in de linker onderhoek. Het staat nu 2-1. De tegenstander is weer aan de beurt maar schiet over. Nu is Patricia aan de beurt en ook zij scoort in de linker onderhoek. 3-1. De tegenstander is en scoort. 3-2. Demi is aan de beurt, maar schiet helaas over. De tegenstander is weer aan de beurt en scoort. 3-3. Miranda is als laatste aan de beurt. Ze schiet en scoort ook in de linker helft van de goal. 4-3. We hebben gewonnen! Door in de beker!