DESZ VR 1 en Wolvega VR 1 in evenwicht

Auteur: Nico. Foto's: 51

Woensdag 21 oktober | We missen nog steeds een aantal dames door blessures; La-vie, Anna, en Julia zijn er nog niet bij, en Sharona had in de wedstrijd van VR2 iets teveel met haar neus vooraan gestaan.

We begonnen daarom vandaag in een 4-4-2 opstelling. Het begin was duidelijk voor DESZ, al in de eerste minuut lag de bal in het doel van Wolvega, Anne-Mieke scoorde op aangeven van Miranda. Het spel golfde op en neer, koploper Wolvega en bijna zeker periode kampioen bleef loeren op een kansje en in de 12e minuut scoorden zij de gelijkmaker, maar de DESZ vrouwen waren niet van slag want in de 15e minuut wist Anne-Mieke de 2-1 voor DESZ op het score bord te zetten. Maar ook Wolvega bleef gevaarlijk door de lange ballen van de keeper waardoor ze in de 22e minuut wederom wisten te scoren, 2-2.

Maar we bleven positief, Wolvega ging nu wat meer op de helft van DESZ voetballen maar mede door prima keeperswerk van Laura bleef het gelijk tot in 30e . Toch wisten ze de 2-3 te scoren wat tevens de ruststand was. We waren er met z'n allen ervan overtuigd dat we minimaal een punt wilden pakken tegen de koploper.

We kwamen heel goed uit de kleedkamer, Patricia die vandaag heel goed speelde, zorgde zomaar voor de 3- 3. Ik moet trouwens heel het team een compliment geven, we hielpen elkaar waar nodig. Sara die ook niet helemaal fit was werd vervangen door Denise. Het spel bleef op en neer golven met nog een prachtige kans voor Rianne die alleen op de keeper afging maar jammer genoeg geen doelpunt wist te verzilveren. Het doelpunt viel toch nog aan de andere kant in de 90e minuut scoorde Wolvega de 3-4. Maar de dames wisten dat de scheids meestal lang laat door spelen. We gaven niet op en of het terecht was of niet Patricia werd aangetikt in de zestien, strafschop besliste de scheidsrechter.

Nou zo'n buitenkansje moet je Miranda niet geven 4-4, ik heb het zelf niet gezien, durfde niet te kijken. Het was daarna nog even billenknijpen maar we hielden het vast.

Een prima resultaat en met deze inzet gaan we veel punten pakken. Laura en Patricia vrouw(en) van de wedstrijd.

Opstelling Laura –Meike –Jacqueline –Iris –(Hanneke ) –(Maike)- Rianne-Patricia-(Sara) -Anne Mieke- en Miranda. Wissels Annelore- Melissa – Denise – Sanne.