DESZ voor derde keer op rij ongeslagen en speelt gelijk tegen SVM

Auteur: Karlo Naberman. Foto's: 61

Maandag 25 maart | Na weer een onrustige trainingsweek moesten de mannen van het vlaggenschip het op 24 maart opnemen tegen directe concurrent om lijfsbehoud SVM uit Marknesse. Na 90 minuten stond er een 2-2 gelijkspel op het scorebord. Wat gezien het spelbeeld misschien wel wat te weinig was voor een goed voetballend DESZ.

DESZ begon tegen SVM in dezelfde formatie aan de wedstrijd als een week eerder. In het eerste half uur had DESZ duidelijk het betere van het spel. Dit resulteerde in de 12e minuut in een goede kans voor Ingmar Lassche, echter werd zijn schot gepakt door keeper Haagsma van SVM. Verder dan een paar gevaarlijke corners kwamen de Sluzigers niet. Vaak was de laatste pass of voorzet net niet goed genoeg om goede kansen te creëren.

Na een half uur kwam SVM wat beter in de wedstrijd en deelde ook wat speldenprikjes uit. Echter was het DESZ dat in de 35e minuut de leiding nam! Een fantastische voorzet van Makkink werd bij de tweede paal goed binnengewerkt door Krabbe. Twee minuten later was het helaas alweer gelijk. Een voorzet vanaf de linkerkant werd binnengekopt bij de tweede paal. DESZ en SVM gingen dus rusten met een 1-1 stand.

Na rust begint DESZ goed en lijkt het op een 2-1 voorsprong te komen! Krabbe werkt de bal achter Haagsma na een goede voorzet van Lassche, echter steekt de grensrechter van SVM de vlag de lucht in, wat opmerkelijk genoemd mag worden. Een paar minuten later is het aan de andere kant wel raak! Van Eerde komt vanaf de linkerkant binnendoor, en kan door niet resoluut ingrijpen van de DESZ-defensie fraai binnen schieten! DESZ gaat op jacht naar de aansluitingstreffer en doet dat met prima voetbal.

Het duurt lang voordat de 2-2 valt, in de 84e minuut is het een vrije trap van Naberman die via een SVM-rug bij Danny Moorman terechtkomt, de DESZ-captain is scherp en werkt de 2-2 tegen de touwen. DESZ wil meer en gaat op zoek naar de 3 punten. In blessuretijd is het eerst Danny Moorman die een bal fraai gepakt ziet worden door Haagsma, één minuut later is talent Chris Schoonewelle dichtbij de winnende goal maar ziet zijn schot net naast gaan. Het blijft bij 2-2.