DESZ VIP-TEAM VAN DE WEEK 46: JO13-3

Auteur: Martin Dekker. Foto's: 4

Donderdag 21 november | 11 november is de dag… Dat was zeker zo voor DESZ JO13-3 ze zijn VIP team van de week. De training van maandag werd ingeruild voor een wedstrijd snoep ophalen langs de deur.

Woensdag werd er weer fanatiek getraind. Onder leiding van de leider van het 1ste van DESZ. Jan Willem aan het Rot werkte diverse oefeningen af met de spelers. Een wedstrijd kon niet ontbreken. Als befaamd keeper verdedigde Jan Willem de goal. Als de spelers hem wisten te passeren zou Jan Willem trakteren zo niet dan moesten ze 3 ronden om het veld lopen. Jan Willem verdedigde het doel kranig maar kon niet voorkomen dat er gescoord werd. De training werd dus beëindigd met een heerlijke traktatie.

Op zaterdag de wedstrijddag werd de dag goed begonnen met een ontbijt in de kantine.

Na het ontbijt was het tijd voor de warming up en natuurlijk de groepsfoto.

Nu waren we echt klaar voor de wedstrijd tegen HHC uit Hardenberg. Als echte profs mochten we het veld betreden. Voorgegaan door de scheidsrechter en onder genot van een lekker stuk muziek betraden de spelers het veld.

Voor de opkomst, klik hier!

We begonnen de wedstrijd sterk. DESZ speelde veel op de helft van de tegenstander. Er waren een aantal kansen maar nog geen voltreffer. Ook kwam HHC er soms gevaarlijk uit maar de keeper bood redding. Een uitbraak van Jan van Wendel aan de rechter kant werd beloond. Jan wou de bal voorzetten maar hij trof het doel direct. 1-0. Nog blij van de net gemaakte goal was even de concentratie weg en stond het binnen 2 minuten 1 – 1. We waren even de kluts kwijt en 3 minuten later werd een overtreding in de 16 van DESZ beoordeeld als een strafschop. De strafschop werd loeihard ingeschoten dor een speler van HHC 1 -2. Met deze stand gingen we de kleedkamer in voor de rust.

In de tweede helft bleef DESZ de betere op het veld. Alleen vergaten we de kansen ook af te maken. Door het betere veldspel speelden alle spelers te ver naar voren waardoor HHC via de counter kon profiteren 1-3. Toch bracht het betere veldspel nog een mooi doelpunt. Een voorzet werd door Senna strak ingekopt. 2-3. De laatste 10 minuten werden erg spannend. Er waren heel veel kansen voor DESZ maar helaas mocht de gelijkmaker niet meer vallen. Eindstand 2-3.

Na een traantje te hebben gelaten was het tijd voor het VIP team om het weekend gezellig af te sluiten met pannenkoeken. Deze werden opgediend op de VIP Team tafel in de kantine. Na een gezellig samenzijn in de kantine konden de spelers voldaan huiswaarts keren. Ze hadden verloren maar erg veel plezier gehad en dat is toch wel het belangrijkste.

Speciale dank gaat uit naar de ouders, Gerjan Kronenberg en het kantine personeel voor het mede mogelijk maken van deze dag.