DESZ vijf veegt ook kampioenskandidaat Rouveen van de mat

Auteur: Arko Halfmouw.

Dinsdag 28 april | Zaterdag middag 14:00 uur met een miezerig regentje op een kurkdroog veld mochten we het opnemen tegen kampioenskandidaat nummer 1 Rouveen de ploeg staat 6 punten los van de nummer 2 Genemuiden.

Omdat donderdag de verhalen al rond gingen dat het een kansloze missie was, en we beter 4-0 verlies op papier konden zetten om vervolgens het vlaggenschip van DESZ aan te moedigen, werd besloten om een aantal basis spelers rust te geven. De ploeg onder leiding van Henk Nieborg maakte zich klaar voor aanvang van de wedstrijd, Henk die nog even zijn hart moest luchten over de wedstrijd van vorige week tegen Genemuiden maakte de opstelling bekend en voegde toe dat hij vandaag een andere instelling verwachte.

De wedstrijd begon en het aftasten was daarmee ook begonnen, eerst een aanval van de thuis club en direct daarop een aanval van DESZ. Rouveen was het eerste kwartier de bovenliggende partij en na een 10 minuten spelen was het de spits van de thuis ploeg die een misverstand tussen Jaap en Jordy genadeloos wist af te straffen 1-0 voor de thuisploeg. Het leek er op dat Rouveen de kampioenkoers was ingeslagen en de rood witten een pak slaag zouden krijgen.

Alsof het nog niet genoeg was kwam tegenslag na tegenslag eerst viel de links back Roy uit met een lies blessure vervanger Wilco Volken. En in de 18e minuut was het de scheidsrechter die een kaart truckje aan Rick voor deed en dat ging als volgt GEEL + GEEL = Rood. kan een heel verhaal er over gaan vertellen maar de eerste gele kaart was onterecht

Nu weten we dat als je geel heb je er 10 minuten af moet, en met rood mag je er niet meer in en dat houd in dat je dan met 10 man verder moet tegen een ploeg die kampioen kan worden. Niet de ideale omstandigheden voor een mooie voetbal middag. Toch weten de manen uit Zwartsluis een tegenstoot te geven in de 22e minuut dit in de vorm van een doelpunt het is Danny die de bal voor geeft op Ernick die de bal voor het intikken heeft en dat dan ook doet 1-1.

Dan breek de 23e minuut aan en word Arko er met geel vanaf gestuurd een optelsom zo word het uitgelegd moet zeggen kan er wel inkomen, dus met 9 man verder in de 33e minuut mag Arko er weer in en de stand is nog 1-1 mijn complimenten aan de 9 die er nog stonden. Dan houden de roodwitten de stand tot de rust op 1-1, met name de links back Wilco heeft zijn direct tegenstander in de zak en daarmee is de gevaarlijkste man van Rouveen uitgeschakeld.

In de kleedkamer is het de leider aanvoerder en Henk die het woord neemt en ons probeert duidelijk te maken dat het nog maar 2-1 is en er nog alles mogelijk is ook al staan we met 10 man. Dat is dan weer een meevaller voor Henk want het staat nog maar 1-1.Vol goeie moet gaat de ploeg uit Zwartsluis weer het veld op.

En de wedstrijd word volledig gecontroleerd door DESZ en in de 50e minuut is het raak het is Johan Zoutman die de bal in de touwen jaagt 1-2 dan word gewisseld het is de links buiten van Rouveen die er in komt en daar heeft Bruno een hele kluif aan het is een snelle en sterke buitenspeler.

Maar het feest gaat niet door voor de thuisploeg want in de 68e minuut is het weer raak dit keer is het Hans de Boer die de bal in het touw van Rouveen lift de buit lijk binnen, maar weer trek de scheids geel nu moet de keeper er af Jordy maakt hands door de bal buiten de 16 weg te stompen en weer staan we met 9 man. Ook bij de thuis ploeg wordt er iemand uitgestuurd ook de keeper en zo is het 10 tegen 9.

Maar ook met 9 man is het scoren geen probleem meer Rick Battie neem een vrije trap en door een of andere wonderbaarlijke manier word de bal door de speler keeper gevangen en weer los gelaten en door het effect dat nog aan de bal zat stuit de bal door de benen van de keep heen in het doel en de 1-4 is een feit.

Wilco die weer zijn plek in het veld inneemt, Jordy gaat weer in het doel staan om de laatste 8 minuten uit te spelen we zetten nog een keer aan Hans wordt door midden gezaagd en Henk besluit de bal te nemen en als een torpedo slaat de bal in het net 1-5. Top prestatie mede dankzij de gastspelers.