DESZ verslaat Drenthina en speelt nacompetitie

Auteur: Thijs Pereboom. Foto's: 29

Maandag 20 mei | Zondag 19 mei | Zwartsluis – Het eerste elftal van DESZ heeft zich met een 3-1 zege op Drenthina verzekerd van een plek in de nacompetitie. De zege kwam na rust tot stand, na een doelpuntloze eerste helft scoorden de rood-witten in de tweede helft 3 maal wat genoeg was voor de zege.

Op een zonnig sportpark De Cingellanden werd omstreeks 3 uur afgetrapt. In de beginfase kwamen de bezoekers beter uit de startblokken. Renee Agterhuis hield de Sluzigers op de been door Drenthina tot 2 maal toe van een openingstreffer af te houden. Na 10 minuten kreeg de thuisploeg meer grip op de wedstrijd. Dimitri Kamerling werd gevaarlijk met een schot in het zijnet. In de 15eminuut kwam kwam Tom Kisjes na een mooi opgezette aanval in scoringspositie, hij zag zijn inzet gekeerd worden.

Na ruim een half uur spelen werd een ingooi van DESZ verlengd tot dichtbij het doel van Drenthina. Etiƫnne Moorman kopte van dichtbij de bal op de dwarsligger. De rebound kopte Danny Moorman binnen, dit doelpunt werd echter afgekeurd omdat er op de doelman een overtreding zou zijn begaan. Vlak voor rust werd Tom Kisjes nog gevaarlijk, een lage schuiver kon door de doelman met de voeten worden gekeerd. Aan de andere zijde had Drenthina met een snelle uitval nog een kans, door goed uitkomen van Renee Agterhuis werd deze aanval onschadelijk gemaakt. Dit bleek het laatste wapenfeit, ruststand 0-0.

In het tweede bedrijf startte DESZ goed, in de 48eminuut kwam Danny Moorman aan de rechterzijde van het veld in balbezit. Zijn voorzet werd opgepikt door Tom Kisjes, hij omspeelde zijn directe tegenstander en schoot het speeltuig van dichtbij eenvoudig langs de doelman: 1-0.

In de 60eminuut kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Na een snelle uitval over de rechterzijde, gaf de buitenspeler van Drenthina een strakke voorzet. Een uiterste inspanning van Thijs Pereboom om een doelpunt van de vrijstaande spits te voorkomen leverde ongelukkig de gelijkmaker op: 1-1.

Na deze tegenvaller ging DESZ direct weer op zoek naar de voorsprong, deze kwam er in de 65eminuut. Danny Moorman zag de bal op de rand van de 16-meter voor zijn linkervoet vallen. Hij twijfelde geen moment en nam het leer direct op zijn wreef, de bal vloog met een prachtige curve buiten het bereik van de doelman in de verre hoek: 2-1

Hierna werden de gasten nog enkele malen gevaarlijk, adequaat ingrijpen van de verdedigers en doelman konden een gelijkmaker voorkomen. In de 76eminuut gooide DESZ de wedstrijd definitief in het slot. Een strakke corner van Karlo Naberman werd omhoog gestompt door de doelman. Tom Kisjes kopte de bal richting de eerste paal waar Danny Moorman van dichtbij kon binnenkoppen: 3-1.

Volgende week speelt DESZ haar laatste competitiewedstrijd uit tegen Gramsbergen Aanvang: 15.00 uur, sportpark 't Hoge Holt.