DESZ verslaat de Weide

Auteur: Tom Kisjes.

Zondag 6 oktober | ZWARTSLUIS- Het eerste elftal van DESZ heeft drie punten binnengesleept in de thuiswedstrijd tegen de Weide. DESZ dat in de eerste helft op voorsprong kwam, zag dat vlak na rust de Weide langs zij kwam. In het verdere restant van de wedstrijd wist DESZ nog drie keer te scoren waardoor de 4-1 eindstand op het scorebord stond.

In de beginfase van de wedstrijd waren de Sluzigers vooral zoekende. De Weide nam het initiatief, maar zij wisten hier geen goed gebruik van te maken. De aanvallende intenties strandden vaak vroegtijdig, zo wist Naberman op het nippertje een bal te onderscheppen.

Na een kwartier spelen kwamen de Sluzigers beter in de wedstrijd. Etienne Moorman werd rondom het strafschopgebied naar de grond gewerkt. Naberman ging achter de bal staan, hij zag zijn inzet geblokt worden in het 16 meter gebied. Via een scrimmage kwam de bal voor de voeten van Kisjes, die daardoor makkelijk kon binnen schieten, 1-0.

Iets gesterkt door de voorsprong begon DESZ wat meer lef te krijgen en nam het wat vaker het heft in handen. Zo waren Bakker en Danny Moorman dichtbij een uitbreiding van de score maar zagen beide inzetten gekeerd worden door de sluitpost. Ruststand 1-0.

DESZ kwam dramatisch uit de kleedkamer, het zag namelijk binnen twee minuten al de 1-1 op het scorebord staan. Een voorzet vanaf rechts werd op fraaie wijze in de kruising gekopt door Erik Buining, 1-1. Het initiatief lag weer bij de bezoekers, maar net als in de eerste helft wisten zij hier geen goed gebruik van te maken.

In een fase waarin de Weide op voorsprong had moeten komen, kregen zij de deksel op de neus. Robbert Elken stoomde op aan de linkerzijde van het veld, een goede steekpass bracht Kisjes in stelling tot scoren. Zijn eerste poging eindigde op de keeper waardoor hij in de rebound makkelijk het net kon vinden, 2-1.

Een counter uit het spreekwoordelijk 'boekje' leidde de 3-1 in. Vanaf eigen helft wist DESZ binnen een paar seconden aan de andere kant te zijn. Een combinatie aan de rechterzijde tussen Etienne Moorman en Danny Moorman leidde tot een opening van D.Moorman op Esteie naar de linkerkant. Esteie had een prima voorzet in huis waardoor Kisjes bij de eerste paal binnen kon koppen en zo zijn derde van de middag maakte, 3-1.

In de eindfase van de wedstrijd was het slotakkoord voor Kisjes. Via een lange bal van Naberman wist hij op fraaie wijze de bal over de keeper te liften, de 4e van de middag was een feit. DESZ had in de slotfase de score nog uit kunnen breiden maar ging niet goed met de kansen om, zo miste een hakbal van Etienne Moorman kracht om de doelman te verschalken. Eindstand 4-1.

Volgende week speelt DESZ een uitwedstrijd bij Bedum. Aftrap 15:00.

Gele kaart: Danny Moorman

1-0 Tom Kisjes
1-1 Erik Buining
2-1 Tom Kisjes
3-1 Tom Kisjes
4-1 Tom Kisjes

Renee Agterhuis, Erwin Geertman (Sander van Eijken), Gerjan Konterman, Karlo Naberman, Robbert Elken, Mark Elken, Arjan Krabbe, Ronny Bakker (Mika Esteie), Etienne Moorman, Danny Moorman, Tom Kisjes.