DESZ verslaat Bergentheim

Auteur: Tom Kisjes.

Zondag 25 augustus | De hoofdmacht van DESZ heeft het tweede oefenduel winnend afgesloten. Op een bloedheet sportpark was DESZ te sterk voor Bergentheim dat uitkomt in de 3e klasse. In de eerste helft schoot DESZ uit de startblokken waardoor het met een 0-3 stand de rust in ging. Na rust wisten de gastheren tweemaal te scoren en werd daarmee de eindstand op het scorebord gezet, 2-3.

Tijdens de beginfase van het oefenduel was het gelijk duidelijk wat de bedoelingen waren van DESZ, het was de bovenliggende partij en stichtte veel gevaar voor het doel van de gastheren. Met goed positiespel wist de ploeg van Pim Kaagman veel kansen te creƫren via Ronny Bakker, Tom Kisjes en Danny Moorman.

In de 15e minuut wist DESZ dan ook terecht op voorsprong te komen, Mika Esteie werd aan de linkerkant vrij gespeeld en wist in de korte hoek raak te schieten, 0-1! In een fase waarin DESZ steeds sterker werd bouwde het dan ook al gauw de score uit. Arjan Krabbe werd middels een perfecte pass van Naberman vrijgezet voor de keeper, de sluitpost van Bergentheim kwam te laat waardoor Krabbe uiteindelijk simpel binnen kon tikken, 0-2. Bergentheim dat aanvallend weinig in kon brengen was dan ook nauwelijks gevaarlijk voor het doel van Agterhuis, slechts eenmaal moest de doelman in actie komen. In de slotfase van de eerste helft bracht Kisjes de stand op 0-3, via een gave voorzet van Moorman wist Kisjes het leer langs de doelman te schuiven, ruststand 0-3.

Waar DESZ in het begin van de wedstrijd zo goed begon, was het tijdens het begin van de tweede helft geen schim van wat het was. Het was duidelijk dat DESZ de tweede helft meer moeite had met de warmte, Bergentheim daarin tegen kwam scherp uit de kleedkamer en dwong meer af. In de 55e minuut was het dan ook raak via de thuisploeg, de spits van Bergentheim werd vrijgespeeld in de 16 en schoof de bal simpel achter Agterhuis, 1-3. Het spelbeeld wijzigde zich niet na deze treffer, DESZ had het lastig en wist de bal niet in de ploeg te houden, de ruimtes werden te groot en daar maakte Bergentheim dan ook dankbaar gebruik van. Via een steekpass door de as van DESZ, wisten de gastheren eenvoudig het net te vinden, 2-3.

Na deze treffer kwam DESZ weer iets tot leven, vele mogelijkheden werden niet benut. Meerdere malen stonden de spitsen van DESZ oog in oog met de keeper maar verzuimden om de score uit te breiden. Zo liet Krabbe een kans liggen, speelde Kisjes en Mark Elken een overtal situatie niet goed uit en schoot Moorman vanuit een kansrijke positie naast. In een matige tweede helft wist DESZ de overwinning wel over de streep te trekken, op een warm "Sportpark Moscou" was de eindstand uiteindelijk terecht, 2-3.

0-1 Mika Esteie
0-2 Arjan Krabbe
0-3 Tom Kisjes
1-3 speler Bergentheim
2-3 speler Bergentheim

Renee Agterhuis, Bas Klaver, Gerjan Konterman, Robbert Elken, Bjorn Vinke, Ronny Bakker, Karlo Naberman, Arjan Krabbe, Mika Esteie, Tom Kisjes, Danny Moorman, Mark Elken, Mark Driessen, Reinier Schotanus.

Volgende week staat voor DESZ de eerste bekerwedstrijd op het programma, ons vlaggenschip speelt dan haar eerste uitwedstrijd tegen ASVD. Aanvang wedstrijd 14:30 op het Burgermeester Dekker sportpark in Dronten.