​DESZ verschalkt NEC Delfzijl

Auteur: Remco Lachenal.

Maandag 22 april | ZWARTSLUIS – Het eerste elftal van DESZ heeft zichzelf een goede dienst bewezen door, een week na de pijnlijke nederlaag tegen directe concurrent De Griffioen (4-2, red.), thuis af te rekenen met NEC Delfzijl. De rood-witten legden de basis voor de zege in de eerste helft door twee keer te scoren. Na rust verzuimden zij hun tegenstanders meer pijn te doen: 2-0.

Op een zonovergoten en warm sportpark De Cingellanden werd omstreeks half 3 afgetrapt. In de beginfase van het duel was het voor beide ploegen nog vooral aftasten. Naast een poging van Tom Kisjes gebeurde er ook weinig noemenswaardigs. Na ruim een kwartier spelen beten de Sluzigers voor het eerst van zich af.

Een goede aanval bracht de bal tot op het hoofd van Danny Moorman, die het leer in de richting van het doel stuurde. Zijn kopbal belandde echter op de dwarsligger. Dit bleek voorlopig ook even het laatste wapenfeit. Totdat er ruim een half uur gespeeld was. Etiënne Moorman ontving de bal op grote afstand van het vijandelijk doel en besloot uit te halen. Zijn knal bleek de doelman van de gasten te machtig: 1-0.

Krap tien minuten later was diezelfde Moorman dichtbij zijn tweede treffer. Na een mooie solo zag hij zijn inzet gekeerd worden. Twee minuten later was het alsnog raak voor de thuisploeg. Robin Rook werd na een mooie aanval over meerdere schijven vrijgespeeld aan de rechterzijde van het veld. Hiervandaan verstuurde hij een voorzet in de richting van Kisjes, die het speeltuig op knappe wijze tegen de touwen werkte: 2-0. Dit was tevens de ruststand.

In het tweede bedrijf probeerden de bezoekers een snelle aansluitingstreffer te forceren. Deze aspiraties ten spijt, bleven de gastheren relatief makkelijk overeind. Zij controleerden het duel en gingen geduldig op zoek naar een uitbreiding van de score. Vooral in het laatste deel van de wedstrijd kregen zij hiertoe meerdere mogelijkheden.

Onder meer Kisjes was dichtbij zijn tweede. Hij moest echter toezien hoe de sluitpost van NEC Delfzijl zijn inzet met de voeten keerde. Niet veel later was DESZ andermaal bijna trefzeker. De ploeg verdiende een vrije trap, welke werd opgeëist door Karlo Naberman. De linkspoot zag zijn poging op de lat belanden.

Ook in de absolute eindfase van het duel was de thuisploeg nog twee keer gevaarlijk. Kisjes en invaller Ronny Bakker verzuimden de score verder uit te breiden. Eindstand: 2-0.

De komende twee weken komt DESZ niet in actie voor de competitie. Op zaterdag 11 mei gaat de ploeg op bezoek bij Pelikaan S, de kersverse kampioen. Aanvang: 15.00 uur, sportpark Oostwold.