DESZ verliest terecht van promovendus

Auteur: Tom Kisjes. Foto's: 28

Zondag 20 september | ASSEN- De hoofdmacht van DESZ is er niet in geslaagd om een goed resultaat te boeken tegen promovendus Achilles 1894. De Sluzigers keken al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan en wisten dit niet meer om te buigen. Vlak voor het eindsignaal maakte Achilles aan alle onzekerheid een eind, eindstand 2-0.

DESZ begon slap aan de wedstrijd. De duels werden niet gewonnen en in balbezit waren de Sluzigers zeer onrustig. De gastheren hadden dan ook niet lang nodig om de rood-witten wakker te schudden. De defensie van DESZ greep niet goed in bij een lange bal van achteruit. Spits Romario Tjong A-Sie speelde Martijn van der Heide uit en schoot de bal tegendraads achter Abma, 1-0.

In het restant van de eerste helft speelde het spel zich vooral af op de helft van DESZ. De Sluzigers weinig tot niets in te brengen. De Assenaren konden vrijuit voetballen zonder dat DESZ daar ook maar iets tegenover kon stellen. In de 31e minuut leken de gastheren de score te verdubbelen. Een toegekende penalty werd gestopt door Abma waardoor de schade beperkt bleef. Ruststand 1-0.

Na de pauze kwam DESZ wat feller uit de kleedkamer. De rood-witten begonnen beter te voetballen en werden iets dreigender voor het doel van Achilles. Tot echte grote kansen leidde dit echter niet. Ook voor het doel van Abma was het vrij rustig, DESZ had de zaken beter op orde.

Het was dan ook veelzeggend dat DESZ pas in de 70e minuut een schot op het vijandelijke doel loste. Kuurman speelde zichzelf vrij aan de linkerkant van het veld maar zijn schot bracht de doelman niet in gevaar. Kort hierna kreeg DESZ een mogelijkheid via Danny Moorman, zijn kopbal miste kracht.

In de slotfase van dit duel gingen de Sluzigers opportunistischer spelen, middels lange ballen probeerden zij gevaarlijk te worden maar ook dit was tevergeefs. Vanuit de counter maakte Achilles een eind aan alle onzekerheid. Een lage voorzet vanaf links werd bij de eerste paal in eigen doel gewerkt door Robert Redder. Eindstand 2-0.

Selectie DESZ
Henrico Abma, Arjan Krabbe, Gerjan Konterman (82' Mark Elken), Martijn van der Heide, Robert Redder, Etienne Moorman, Herwin Talen, Thomas Witte (75', Erwin Geertman), Danny Moorman, Frank Kuurman, Tom Kisjes.

Volgende week speelt DESZ een thuiswedstrijd tegen Drenthina. Aanvang wedstrijd 14:45 op Sportpark het Cingellanden.

De wedstrijd van volgende week tegen Drenthina staat nog op losse schroeven. Bij de tegenstander is het virus covid-19 ontdekt waardoor het nog onduidelijk is of DESZ-Drenthina doorgaat. Houdt hiervoor de digitale kanalen in de gaten.