DESZ verliest terecht van LTC

Auteur: Tom Kisjes. Foto's: 30

Zondag 3 november | ZWARTSLUIS- Afgelopen zaterdag leed de hoofdmacht van DESZ haar tweede verlies partij van de competitie. De gasten uit Assen waren te sterk voor de Sluzigers. In het eerste bedrijf wisten beide teams eenmaal te scoren. Na rust kwam DESZ nog op voorsprong maar zag al snel LTC langszij komen. Na de gelijkmaker zette de ploeg uit Assen aan en wisten zij nog drie keer te scoren, eindstand 2-5.

Rond 14:30 werd er op een drukbezocht Cingellanden afgetrapt. De verhoudingen tussen beide teams werden gelijk duidelijk, LTC maakte het spel en DESZ loerde op de counter. Na tien minuten spelen kwam DESZ op voorsprong. Een fantastische pass van Mika Esteie door de as van de verdediging, bracht Tom Kisjes oog in oog met de keeper, hij faalde niet en schoot de brilstand van het scorebord, 1-0.

In het restant van de wedstrijd was het vooral tegenhouden voor de Sluzigers. LTC werd een aantal keer gevaarlijk en creëerde dan ook goede kansen. Binnen tien minuten raakten de gasten tweemaal de paal waardoor de gelijkmaker niet uit kon blijven. Deze volgde dan ook kort hierna. Akkerman schoot vanaf de rand 16 meter beheerst raak, 1-1

Vanaf de gelijkmaker gebeurde er weinig voor beide doelen. Het enige wapenfeit van DESZ na de gelijkmaker was voor Kisjes, hij kopte een voorzet van Moorman naast. De gastheren speelden een matige eerste helft, een terechte ruststand 1-1.

De beginfase van de tweede helft was hoopvol. DESZ begon goed en kreeg via Mark Elken een grote kans om de voorsprong te pakken, de doelman van LTC bracht knap redding. Tien minuten later was het wel raak voor de thuisploeg. Op zo'n twintig meter van het vijandelijke doel wist Naberman een vrijebal op fraaie wijze binnen te schieten, 2-1.

DESZ kon maar kort genieten van deze voorsprong. Binnen twee minuten lag de bal alweer achter Agterhuis. Een voorzet vanaf rechts kon door Konterman niet voldoende weggewerkt worden waardoor Heerings simpel binnen kon schieten 2-2. Vanaf dit moment kantelde de wedstrijd volledig. De gasten werden sterker en drongen aan. Na balverlies van Kisjes op het middenveld en een overtreding die niet gezien werd op Martijn van der Heide scoorde LTC vanuit de counter. De Jonge was hierbij het eindstation, 2-3.

DESZ legde te weinig energie in de wedstrijd om tot een slotoffensief te komen. Toen in de 73e Richard Mulder in de 16 meter ten val werd gebracht door Geertman leek de wedstrijd te zijn gespeeld. Mulder schoot vanaf 11 meter raak. Het slotoffensief was voor Kirchoff, hij draaide goed weg bij zijn tegenstander en liet Agterhuis kansloos, 2-5.

Een terechte nederlaag voor de ploeg uit Zwartsluis. Volgende week gaat DESZ op bezoek bij The Knickerbockers in Groningen, aftrap 14:30.

1-0 Tom Kisjes
1-1 Arjan Akkerman
2-1 Karlo Naberman
2-2 Marc Heerings
2-3 Imre de Jonge
2-4 Richard Mulder
2-5 Per Kirchoff