​DESZ verliest opnieuw van Gorecht

Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 28

Zondag 8 februari | HAREN – De herstart van de competitie heeft het eerste elftal van DESZ niet het gewenste resultaat opgeleverd. In de uitwedstrijd tegen Gorecht begonnen de rood-witten nog voortvarend door al gauw op voorsprong te komen. De thuisploeg kwam echter nog voor rust op gelijke hoogte, om vervolgens na de theepauze wederom toe te slaan. De Sluzigers kwamen deze klap niet meer te boven: 2-1.

De gasten, gesteund door een groot aantal meegereisde supporters, begonnen goed aan de wedstrijd. Na iets meer dan vijf minuten kwamen zij namelijk al op voorsprong. De rood-witten verdienden een vrije trap aan de rechterzijde, welke indraaiend werd getrapt door Lars Dunnik. De inlopende Cor Koning wist de inzet van Dunnik handig te verlengen met het hoofd, waarmee hij de doelman van de gastheren verschalkte: 0-1.

In de fase na de openingstreffer hielden de teams elkaar grotendeels in evenwicht. Ze slaagden er allebei niet in om goed voetbal op de mat te leggen, met een slordig en fysiek duel als gevolg. De bezoekers wisten toch enkele keren gevaarlijk te worden. Zo zag Stef Raben zijn inzet net over getikt worden, terwijl een schot van Ajay de Gier op de vuisten van de doelman belandde.

Ruim tien minuten voor de theepauze was het vervolgens raak aan de andere zijde van het veld. Buiten een vrije trap om waren de gastheren tot dat moment niet gevaarlijk geweest. Een knappe actie van één van de aanvallers bracht hier verandering in. Hij ontving de bal aan de linkerzijde en soleerde tot op de achterlijn, waarvandaan hij teruglegde op spits Sem Smeenk. Deze kon simpel binnen tikken: 1-1. Dit was tevens de ruststand.

Kans Gorecht
Onmiddellijk na rust was de thuisploeg dichtbij een voorsprong. Henrico Abma bracht echter knap redding op een inzet vanaf links. Al snel lieten de rood-witten eveneens van zich spreken. Tweemaal stond Danny Moorman aan de basis van een kans. Eerst vond hij De Gier, die de bal over knalde. Niet veel later werd Koning gevonden. Hij stuitte op de sluitpost van Gorecht.

Net zoals in de eerste helft, was het ook in het tweede bedrijf vervolgens raak aan de andere kant van het veld. De sterke spits van de gastheren legde zijn directe bewaker in de luren met een handige lichaamsschijnbeweging, waarna hij het overzicht hield en de bal neerlegde ter hoogte van de tweede paal. De meegespurtte Remmert van Stempvoort kon het leer simpel binnen schuiven: 2-1.

DESZ ging hierna op zoek naar de gelijkmaker maar slaagde er nauwelijks in om het heft in handen te nemen. Via Dimitri Kamerling en Moorman werd de ploeg nog wel gevaarlijk. Eerstgenoemde knalde van grote afstand op de vuisten van de keeper van Gorecht, terwijl laatstgenoemde het leer te hoog mikte. Gorecht stelde hier twee kleine mogelijkheden tegenover.

Rode kaarten
Het restant van de wedstrijd werd vooral gekenmerkt door de stortvloed aan gele kaarten die werd uitgedeeld. Zowel Stef Raben als Danny Moorman zagen twee keer geel, waardoor DESZ met negen man verder moest. Ook Gorecht eindigde het duel niet met elf man. Één van de spitsen kreeg eveneens tweemaal de gele kaart voorgehouden.

Mede door de twee rode kaarten wisten de rood-witten slechts een zeer beperkt slotoffensief te lanceren. Buiten enkele standaardsituaties om, wisten de bezoekers niet meer in de buurt te komen van het doel van de tegenstander. Na iets meer dan negentig minuten floot de leidsman voor het einde van de wedstrijd. Eindstand: 2-1.

Volgende week speelt DESZ opnieuw een uitwedstrijd. De ploeg gaat dan op bezoek bij directe concurrent Groen Geel. Aanvang: 15.15 uur, Sportpark Corpus den Hoorn.