DESZ verliest oefenduel van Be Quick'28

Auteur: Karlo Naberman. Foto's: 25

Maandag 30 augustus | Nadat trainersduo Kaagman/Doosje de mannen op scherp hebben gezet, vertrekken de mannen naar Zwolle, waar ze mogen aantreden tegen Be Quick '28. Be Quick komt uit in de oostelijke 2e klasse, een mooie krachtmeting.

In het begin van de wedstrijd wordt al snel duidelijk dat Be Quick een goed voetballende ploeg heeft. De ploeg speelt verzorgd voetbal met veel lopende mensen op het middenveld waar de ploeg uit Zwartsluis zo snel geen antwoord op heeft. DESZ stelt daar zelf op bepaalde momenten ook aardig voetbal tegenover, waardoor er aan beide kanten wat kansen zijn. Eerst redt een verdediger van BQ ternauwernood, Esteie snijdt door de verdediging en geeft de bal voorlangs op Witte die net een stap te laat komt. Aan de andere kant loopt een miscommunicatie tussen Abma en Naberman met een sisser af. De stand blijft ongewijzigd.

Be Quick is voetballend wel de betere ploeg, het komt dan ook in de 26e minuut op voorsprong. Een lage voorzet wordt verlengd door de goed spelende spits van de Zwollenaren, keeper Abma kan z'n hand niet goed genoeg achter de bal krijgen waardoor het netje voor de eerste keer bolt deze middag, 1-0.

DESZ komt echter snel langszij, Esteie schiet een opnieuw ingebrachte bal kiezelhard achter de goalie van de Roodhemden,1-1. De derde goal deze middag laat niet snel op zich wachten. Een mooie aanval over de rechterkant van de Zwolse club wordt goed afgewerkt. Waardoor de stand weer in het voordeel is van de thuisploeg, 2-1.

DESZ voetbalt in de laatste fase van de eerste helft zeer verdienstelijk. Dit resulteert dan ook in de gelijkmaker in de 43e minuut. Naberman onderschept de bal en stuurt op zijn beurt Moorman de diepte in, Moorman legt het balletje breed op Esteie, die z'n tweede van de middag kan aantekenen, 2-2.

In de 2e helft is het spelbeeld niet veranderd. Be Quick voetbalt wat makkelijker dan DESZ die daarentegen af en toe met fraai combinatievoetbal tot kansen komt. Be Quick komt in de 52e minuut wel op voorsprong. DESZ werkt de bal niet goed weg, waardoor de teller op 3 staat voor de club uit Zwolle, 3-2.

DESZ mag weer in de achtervolging! In de 73e minuut gaat de bal op de stip! Witte wordt onreglementair naar de grond gewerkt, Moorman neemt z'n verantwoordelijkheid, maar schiet de bal op de paal.

Tot grote kansen komen beide ploegen niet meer. Nadat er in de 89e minuut een klein opstootje ontstaat na een harde charge op Frank Kuurman, vindt de scheidsrechter het mooi geweest. DESZ verliest met 3-2 en mag het volgende week opnieuw proberen tegen DES uit Nijverdal. Aanvang wedstrijd 15:00 uur.

Opstelling DESZ: Abma, v.d Heide, Konterman, Naberman, Redder, Klaver, Talen, Kuurman, Esteie, Moorman, Witte
Wissels: Elken, Krabbe, Volken

De Sluzigers konden geen beroep doen op een aantal spelers deze middag. Dit omdat teamgenoot Björn Vinke in het huwelijksbootje stapte met z'n grote liefde Sharon! Björn en Sharon, van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk. En we gunnen jullie natuurlijk het allerbeste!