DESZ verliest maar is verzekerd van nacompetitie

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 3 mei | ZWARTSLUIS - Het vlaggenschip van DESZ is afgelopen zaterdag tegen haar grootste nederlaag van het seizoen aangelopen. Thuis tegen Drenthina incasseerden de rood-witten maar liefst drie treffers, terwijl zij zelf niet wisten te scoren. Ondanks de zeperd zijn de Sluzigers, door de verliespartij van FC Meppel, zeker van de nacompetitie: 0-3.

De wedstrijd kende een matige beginfase. De teams hielden elkaar in evenwicht zonder kansen te creƫren. Tot de 18e minuut. Na een fout in de defensie van DESZ kwam de bal terecht bij een aanvaller van de gasten, die een lob probeerde. Deze ging net naast. Niet veel later waren de bezoekers opnieuw gevaarlijk. Thijs Pereboom wist de inzet echter tijdig te blokkeren.

In het restant van de eerste helft waren beide teams nog eenmaal gevaarlijk. Zo schoot Lars Dunnik hard over na een mooie aanval, terwijl Henrico Abma aan de andere zijde van het veld een vrije trap uit de bovenhoek ranselde. Ruststand: 0-0.

Onmiddellijk na de theepauze was DESZ gevaarlijk. Danny Moorman werd in stelling gebracht door Stef Raben, echter schoot hij wild naast. In de 56e minuut was het aan de andere kant van het veld wel raak. Een afstandsschot zwabberde op mooie wijze in de kruising: 0-1.

In de fase na deze tegenslag kreeg de thuisploeg meerdere mogelijkheden om de score gelijk te trekken. Zo kopte Cor Koning over en schoot Martijn van der Heide naast. De grootste kans was voor Ronny Bakker. Na een mooie voorzet van Martijn Strating slaagde hij er van dichtbij niet in om het leer tegen de touwen te werken.

Uitbreiding score
Wederom liet Drenthina vervolgens zien hoe het wel moest. Balverlies op het Sluziger' middenveld leidde een aanval in over de rechterzijde, welke resulteerde in een voorzet. Deze werd bij de eerste paal binnen geschoven: 0-2.

Hierna kregen de gastheren opnieuw kansen. Zo schoot invaller Dimitri Kamerling over, werkte Lars Dunnik de bal naast en kopte Robin Rook over. Opnieuw waren het de gasten die vervolgens scoorden. De spits ontving de bal op grote afstand van de goal, verschalkte zijn directe tegenstander en kon na een korte dribbel simpel binnenschuiven: 0-3. Dit was tevens de eindstand.

Wanneer DESZ had gewonnen, had zij de derde periodetitel gepakt. Dit kan volgende week alsnog gebeuren, echter zijn zij daarbij afhankelijk van Drenthina. Nodig is het overigens niet. Doordat FC Meppel namelijk met 4-0 verloor van Groen Geel heeft DESZ zich verzekerd van de derde plek in de eindstand, welke eveneens recht geeft op nacompetitie.

Volgende week speelt DESZ haar laatste competitiewedstrijd. Zij spelen dan uit tegen ONR. Aanvang: 14.30 uur, Sportpark ONR.

0-1 Thom Alders
0-2 Aaron Brinks
0-3 Roland Koops