DESZ verliest kansloos van koploper Gramsbergen

Auteur: Tom Kisjes. Foto's: 40

Maandag 27 januari | ZWARTSLUIS- De hoofdmacht van DESZ is niet goed begonnen aan de tweede seizoenshelft. De mannen van trainer Pim Kaagman en Mark Doosje waren kansloos in de eerste officiële thuiswedstrijd van 2020. Voor de rust wisten de gasten driemaal het net te vinden. Dit bracht de ruststand op 0-3 voor Gramsbergen. DESZ deed via een snelle treffer na rust iets terug. Echter wist Gramsbergen nog twee keer te scoren. Wat de eindstand bracht op 1-5.

De Sluzigers begonnen ongelukkig aan de wedstrijd. Vooral het onrustige spel van DESZ bracht het spel niet ten goede, dit leidde dan ook tot weinig kansen voor de thuisploeg. De tegenstanders oogde scherper en toonden meer de wil om te winnen. In de 11e minuut was het dan ook raak voor de gasten. Karlo Naberman beging een overtreding in het 16 meter gebied. De leidsman kon niets anders dan de bal op te stip te leggen, Schuurman wist hier wel raad mee en benutte deze optimale kans, 0-1.

Na 20 minuten spelen wist Gramsbergen de score uit te breiden. Wederom zag het er verdedigend niet goed uit bij DESZ. Via de rechterkant van speelveld verstuurde Schuurman een goede voorzet op Roy Seinen. Laatstgenoemde schoot de bal onder Agterhuis door, 0-2. Na deze treffer werd Kisjes gewisseld vanwege een hamstringblessure, Bas Klaver was zijn vervanger. De rood-witten hadden moeite om het spel te bepalen en om rust in balbezit te houden. De 0-3 was veelzeggend over de eerste helft van de Sluzigers. DESZ veroverde de bal maar wist deze niet in de ploeg te houden. Een terugspeelbal op Agterhuis werd onderschept en kon simpel worden binnen geschoten door Rutger Dijk, 0-3. Dit was tevens de ruststand.

DESZ kwam na rust beter uit de kleedkamer. Binnen drie minuten deed de thuisploeg iets terug. Een voorzet van Esteie werd op wilskracht knap binnen geschoten door Bas Klaver, 1-3. Na deze treffer oogde DESZ feller en creƫerde het meer kansen dan in de hele eerste helft. Mika Esteie had de 2-3 op zijn schoen ware het niet dat deze getoucheerd werd door de hand van zijn directe tegenstander. De scheidsrechter zag dit over het hoofd en dus werd in de 56e minuut DESZ een penalty ontnomen.

Het duel werd in de 59e minuut op slot gegooid. Net als in de eerste helft was het Naberman die een overtreding maakte in het eigen 16 meter gebied. De bal werd voor de tweede keer in de wedstrijd op de stip gelegd. Ditmaal was het Jager die de bal achter Agterhuis schoot, 1-4. Na deze treffer verliet ook Mika Esteie geblesseerd het veld, Kelvin Halfmouw maakte hierdoor zijn debuut in het eerste elftal. DESZ probeerde vooral om de score zo laag mogelijk te houden. Echter was het slotakkoord in deze wedstrijd voor Seinen. Een kanonskogel vanaf zo'n 25 meter van het doel liet Agterhuis kansloos, eindstand 1-5.

Renee Agterhuis, Erwin Geertman, Gerjan Konterman, Karlo Naberman, Bjorn Vinke, Etienne Moorman, Mark Elken (65'Martijn van der Heide), Arjan Krabbe, Mika Esteie (70'Kelvin Halfmouw), Danny Moorman, Tom Kisjes (18'Bas Klaver)

Volgende week speelt DESZ een uitwedstrijd in Friesland, tegenstander FC Wolvega. Aanvang wedstrijd 14:30.