DESZ verliest eerste oefenduel in Kampen

Auteur: Tom Kisjes.

Zondag 12 juli | Het vlaggenschip van DESZ speelde afgelopen zaterdag in Kampen tegen eerste klasser Go Ahead Kampen. Door de werkzaamheden op Sportpark de Cingellanden werd deze wedstrijd afgewerkt in Kampen. Ruim 200 voetbalsupporters waren afgekomen op dit oefenduel

Na 17 weken geen wedstrijd te hebben gespeeld werd er omstreeks 12:30 afgetrapt. De verhoudingen bleken na een aantal minuten duidelijk. De Sluzigers hanteerde een nieuwe speelwijze en lieten de Kampenaren aan de bal. Na 5 minuten spelen kreeg DESZ de eerste kans van de wedstrijd. De inzet van Danny Moorman scheerde langs de kruising. Na deze poging was het vooral de thuisploeg dat druk uitoefende op de defensie van DESZ echter wist de achterhoede goed weerstand te bieden waardoor dit niet tot grote kansen leidde.

Na 25 minuten voetballen pakte de thuisploeg de voorsprong. Een goede pass van Hellendoorn achter de defensie van DESZ zette Wail Doufikar alleen voor de nieuwe goalie van DESZ. De inzet van Doufikar was Abma te machtig, 1-0. Na dit moment was er een drinkpauze en werd er aan beide zijdes gewisseld. In de 34e minuut zette DESZ een goede aanval op. Naberman speelde de vrijstaande Thomas Witte in die op zijn beurt Kisjes in de diepte zocht. De uitstormende doelman van Go Ahead Kampen zag er niet goed uit waarbij Kisjes met ietwat geluk de bal mee kreeg en in een leeg doel kon binnen schieten, 1-1. Vlak voor rust kon diezelfde Kisjes de stand op 1-2 brengen. Een uitstekende pass van Naberman zette Kisjes voor de keeper. Oog in oog met de keeper schoot hij de bal naast waardoor het 1-1 bleef.

Na de onderbreking kwam Kampen sterk uit de kleedkamer. De opkomende backs van Go Ahead leidde tot veel problemen in de defensie van DESZ. Doelman Jordy Slager hield DESZ met fantastische reddingen op de been. Een kwartier na rust was een goed genomen vrijebal van Wilbert Wessels hem te machtig, 2-1.

In het restant van de wedstrijd sloeg de vermoeidheid toe en werden de ruimtes op het veld groter. Echter was DESZ niet kansloos. Via Danny Moorman kregen de Sluzigers de beste kans op de gelijkmaker. De inzet van Moorman werd gepareerd door oud doelman van DESZ, Renee Agterhuis. Vlak voor tijd sloeg de thuisploeg nog eenmaal toe en bracht Wail Doufikar de eindstand op 3-1.

De hoofdmacht van DESZ speelt volgende week een oefenwedstrijd in Hoorn tegen SV Always Forward. Aanvang wedstrijd 12:00.

Selectie DESZ: Henrico Abma, Jordy Slager, Arjan Krabbe, Erwin Geertman, Karlo Naberman, Robbert Elken, Robert Redder, Herwin Talen, Etienne Moorman, Wesley Volken, Danny Moorman, Thomas Witte, Tom Kisjes, Max van Dijk, Martijn van der Heide, Kelvin Halfmouw, Farbod Feizi, Bas Klaver.