DESZ vergeet zichzelf te belonen tegen Vitesse '63

Auteur: Maarten Akkerman. Foto's: 38

Maandag 8 april | ​Op een warm Sportpark Vitesse wordt om 14.30 uur afgetrapt voor de wedstrijd tussen Vitesse'63 en DESZ.

DESZ 1 begint de wedstrijd rommelig, de opbouw van achteruit gaat moeizaam op een matig bespeelbaar veld. Vitesse is vooral gevaarlijk op de counter via hun snelle vleugelaanvallers. Na een lange bal van achteruit komt de bal voor de voeten van de linksbuiten van Vitesse. Deze weet doelman Feenstra nog uit de goal te houden, hij vervangt vandaag de geschorste Jannick de Lange, maar in de rebound stift Vitesse de bal mooi over de doelman heen en zo staat DESZ met 1-0 achter.

DESZ is hierna de betere ploeg en wordt ook gevaarlijker dan Vitesse met schoten van Krabbe en Nijmeijer die afketsen op de lat. In de 24e minuut komt Vitesse op 2-0 nadat de linksbuiten van Vitesse opnieuw veel vrijheid krijgt, de bal voor kan geven en de spits de 2-0 kan binnenlopen. DESZ is na deze tweede tegenslag nog steeds de ploeg met de meeste kansen. Makkink krijgt de bal voor de goal maar krijgt het niet voor elkaar om de bal vanaf 5 meter in de goal te schuiven. Na een goede actie van Eilander en een rebound van Lassche, die er niet in gaat door goed keeperswerk, gaan we richting de thee. De bal wil er niet in voor DESZ in het eerste bedrijf.

In de tweede helft blijft het spelbeeld hetzelfde, Vitesse loert op de counter en DESZ probeert wat te creëren. Na wat speldenprikjes van de Sluzigers is de beste kans voor invaller Marsman na 70 minuten, maar hij ziet zijn inzet hoog over gaan. DESZ geeft verder weinig weg in de tweede helft maar creëerde zelf ook weinig. Lassche gaat in minuut 85 maar eens op zoek naar wat geluk, gaat na een goede solo door de verdediging heen maar ziet daarna zijn schot ook naast de goal eindigen.

In de slotminuten komt er nog een kans op een goal voor Schoonewelle, maar deze vliegt over het doel van Vitesse heen. DESZ vergeet zichzelf te belonen vandaag tegen de koploper, en is zo nog niet helemaal uit de gevarenzone.

Aankomende zaterdag is DESZ vrij en op 20 april a.s. staat de uitwedstrijd tegen FC Ommen op het programma welke thuis eindigde in 1-1.

Met dank aan Jan Willem Oldenbeuving voor de foto's van deze wedstrijd.