DESZ vergeet te scoren in Nagele

Auteur: Arjan Krabbe. Foto's: 34

Maandag 2 september | DESZ kende een prima voorbereiding met 2 overwinningen en 1 gelijkspel en dacht wel klaar te zijn voor het bekeravontuur. Niets bleek minder waar; DESZ verloor met 4-0 in en tegen Nagele.

Rond 14:30 uur werd er afgetrapt op het enorm hoge gras in Nagele. Na een minuut of 5 waren daar de eerste kansen voor de ploeg uit Zwartsluis. Eerst was het Lassche die de bal nipt voorlangs schoot. Kort daarna was daar Van der Linde met een afstandsknal, deze ging rakelings naast.

Na een kwartier moest Schoonewelle zich met een hamstringblessure laten vervangen door William Akkerman. Na de wissel ging DESZ verder met waar het gebleven was: kansen creƫren maar deze ook te missen.

Kansen van Horst en Bakker werden gepakt door de keeper of belandden in het zijnet.

Na een slippertje op het middenveld was het Nagele dat ineens voor de goal van Feenstra stond, maar deze kans wist de goalie van DESZ echter knap om zeep te helpen. Met een 0-0 ruststand werd de kleedkamer opgezocht. Opdracht leek duidelijk: kansen afmaken de tweede helft.

Na nog geen 2 minuten spelen in de tweede helft gebeurde dan eigenlijk waar je bang voor was. Nagele dat er op de counter uitkwam en zo de bal achter Feenstra schoof: 1-0.

Hierna bleef DESZ maar kansen krijgen maar miste de scherpte voor de goal.

Na onnodig balverlies is het weer Nagele dat voor de goal komt en het ook direct afstraft 2-0.

DESZ moet nu echt aan de bak wil het nog een resultaat halen. Maar nog geen minuut later was het alweer raak. Na een verkeerde aanname achterin is het de spits die 1 op 1 met Feenstra geen fout maakt: 3-0.

Na een minuut of 80 zijn er nog weer wat kansen voor DESZ, maar het lijkt wel gedaan met het geloof.

De kansen gaan er maar niet in en tot overmaat van ramp volgt in de laatste minuut ook nog de 4-0. Een te korte terugspeelbal op de keeper wordt onderschept door de spits van Nagele die koeltjes afrondt. Kort hierna fluit de scheidsrechter af.

Volgende week speelt DESZ thuis tegen Rouveen waar het wederom alle steun kan gebruiken.

Wij bedanken Jan Wilem Oldenbeuving voor de beelden van de wedstrijd.