Nieuws

​DESZ uitgeschakeld in nacompetitie

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 24 mei | ZWARTSLUIS – Het eerste elftal van DESZ is er niet in geslaagd om de finaleronde van de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse te bereiken. Over twee wedstrijden is SC Veenwouden te sterk gebleken. In de thuiswedstrijd was het aan de rood-witten om de 4-1 nederlaag van een week eerder ongedaan te maken. Sluziger' doelpunten bleven echter uit, terwijl de bezoekers wel tweemaal trefzeker waren: 0-2.

Op een sfeervol en volgepakt sportpark De Cingellanden werd om twee uur afgetrapt. Beide ploegen legden vanaf het eerste fluitsignaal een gezonde portie strijdlust aan de dag. Voetballend deden de teams weinig voor elkaar onder. In de beginfase was de eerste kans voor de gasten. De spits probeerde Henrico Abma van grote afstand te verschalken met een stift, echter doorzag deze het dreigende gevaar tijdig.

Na ruim een kwartier spelen was de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk. Na een mooie aanval over de rechterzijde werd de bal klaar gelegd voor de instormende Dimitri Kamerling. Vanaf de rand van het penaltygebied haalde hij hard uit. Zijn knal ging hoog over. In het restant van de eerste helft wist DESZ niet echt gevaarlijk meer te worden.

De bezoekers, daarentegen, wisten vaker de weg richting het vijandig penaltygebied te vinden. Meerdere malen moest Abma handelend optreden. Dit deed hij met verve. Waar hij eerst op spectaculaire wijze redding bracht op een knal van buiten het zestienmetergebied, plukte hij niet veel later een kopbal uit de hoek. Ruststand: 0-0.

Doordat een Fries doelpunt uitbleef, hield DESZ hoop op een stunt. Om deze hoop kracht bij te zetten, had de ploeg wel een vroeg doelpunt nodig in het tweede bedrijf. Invaller Remco Lachenal was hier dichtbij. Na een vrije trap van Lars Dunnik probeerde hij het leer in de korte hoek te koppen. De sluitpost van SC Veenwouden wist de inzet echter te keren.

Niet veel later waren de gastheren wederom dichtbij een doelpunt. Ditmaal was het Dunnik die op de doelman van de bezoekers stuitte, na voorbereidend werk van Danny Moorman. Kort hierna viel de beslissing aan de andere zijde van het veld. Een voorzet vanaf links werd door invaller Erwin Geertman getoucheerd, waarna de bal op ongelukkige wijze achter Abma belandde: 0-1.

Nog geen drie minuten later was het opnieuw raak. Balverlies op het rood-witte middenveld werd genadeloos afgestraft. Linksbuiten Rinse Procee werd alleen voor Abma gezet en wist hem te passeren, waarna het een koud kunstje bleek om het speeltuig tegen de touwen te schieten: 0-2. In het restant van de wedstrijd bleef DESZ voetballen en kreeg het nog een mogelijkheid via Lachenal Zijn schot kon simpel gekeerd worden. Eindstand: 0-2.

Door twee nederlagen in de nacompetitie zit het er voor de Sluzigers op. De ploeg is uitgeschakeld in de strijd om promotie naar de eerste klasse en blijft tweedeklasser.

Scoreverloop:
0-1 Erwin Geertman (e.d.)
0-2 Rinse Procee

Opstelling:
Henrico Abma, Thijs Pereboom, Martijn van der Heide, Robbert Elken (Erwin Geertman), Robin Schoonewelle, Dimitri Kamerling, Robin Rook (Remco Lachenal), Ronny Bakker, Lars Dunnik (Demian Slurink), Danny Moorman, Cor Koning.

Foto's: Henk Kuik en Jan Willem Oldenbeuving

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams