DESZ uitgeschakeld in bekertoernooi

Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 48

Zondag 30 augustus | ZWARTSLUIS – Het eerste elftal van DESZ is er niet in geslaagd om de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. Na de zege op TONEGO (1-2) en verliespartij tegen Olympia’28 (1-4) hadden de rood-witten een ruime overwinning nodig tegen tweedeklasser CVVO. Deze kwam er echter niet: 3-3.

Al na drie minuten was de thuisploeg gevaarlijk. Een corner vanaf rechts kwam op het hoofd van Gerjan Konterman. Hij kopte het leer over. Kansen bleven vervolgens uit aan beide zijden van het veld. Tot de 30e minuut. Cor Koning won een kopduel op de helft van de tegenstander, waarna Ajay de Gier zijn tegenstander te slim af was. Van dichtbij schoot hij bekwaam raak: 1-0.

Nog geen vijf minuten later kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Geklungel in de defensie van de rood-witten werd genadeloos afgestraft. Lars Rottiné was attent en kon van dichtbij binnen schuiven: 1-1. Hiermee verscheen de ruststand op het scorebord.

Direct na de theepauze beleefden de Sluzigers een sterke fase, wat er in de 54e minuut toe leidde dat zij wederom op voorsprong kwamen. Een matige uittrap van de doelman van de gasten kwam terecht bij Stef Raben, die Danny Moorman in de loop bediende. Deze wist het speeltuig onder de doelman door te schuiven: 2-1.

Niet veel later was Moorman dichtbij zijn tweede treffer. Zijn volley belandde echter op het dak van het doel. Vervolgens raakte DESZ langzaam maar zeker de grip op haar tegenstander kwijt. Binnen korte tijd waren zij dan ook meerdere keren gevaarlijk. Twintig minuten voor tijd resulteerde dit in een treffer. De spits van de bezoekers kon de linksbuiten ongehinderd bedienen: 2-2.

Tot overmaat van ramp kwam CVVO kort hierna ook nog op voorsprong. Ditmaal profiteerden zij optimaal van een te korte terugspeelbal: 2-3. In het restant van de wedstrijd vielen aan beide zijden van het veld nog kansen te noteren. Een doelpunt bleef echter uit, tot in blessuretijd. De keeper van de bezoekers zag Stef Raben over het hoofd toen hij de bal voor zich op de grond legde. Deze mogelijkheid liet de spits niet aan zich voorbij gaan: 3-3. Dit bleek tevens de eindstand.

Volgende week speelt DESZ haar eerste competitiewedstrijd, thuis tegen ZFC uit Zuidlaren. Aanvang: 14.30 uur, sportpark De Cingellanden.