Nieuws

DESZ toont karakter

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 6 maart | ​ZWARTSLUIS – Na twee verloren wedstrijden heeft het eerste elftal van DESZ een punt weten te pakken tegen hekkensluiter SC Rouveen. Achteraf gezien een prestatie van formaat. De rood-witten kwamen namelijk vroeg op achterstand en moesten bovendien al gauw met tien man verder. De bezoekers scoorden in het tweede bedrijf vervolgens nogmaals en leken daarmee het duel te beslissen. Niets bleek echter minder waar: 2-2.

Binnen een minuut na het eerste fluitsignaal was het al raak voor de gasten. Na de aftrap werd de bal in de richting van de spits gespeeld, die de bal terug legde op Simon Mussche. Deze bedacht zich niet en haalde ineens uit vanaf de rand van het zestienmetergebied. Het resulterende schot werd van richting veranderd en belandde hierdoor achter Henrico Abma: 0-1.

De Sluzigers probeerden zich hierna in de wedstrijd te knokken. Te vaak waren de bezoekers hen echter nog te snel af. Toch namen de gastheren langzaam maar zeker het heft in handen. Dit resulteerde in mogelijkheden voor Robin Rook, Danny Moorman en Remco Lachenal. Gescoord werd er niet.

Tot overmaat van ramp moesten de rood-witten na iets meer dan een half uur met tien man verder. Stef Raben ontving namelijk een rode prent wegens natrappen. Abma behoedde zijn ploeg vervolgens voor een grotere achterstand. Tot kansen kwam DESZ in deze fase niet. Ruststand: 0-1.

De rood-witten startten sterk aan het tweede bedrijf. Met een man minder slaagde de ploeg er in om de gasten terug te dringen op eigen helft. Al gauw had dit enkele grote mogelijkheden tot gevolg. Eerst stuitte Moorman op de doelman, om kort hierna de paal te raken. Ook Ronny Bakker was dichtbij een treffer. Hij mikte het leer te hoog.

Vanzelfsprekend gaven de gastheren achterin steeds meer ruimte weg. Na ruim een uur spelen maakte SC Rouveen hier optimaal gebruik van. Nota bene na een corner van DESZ, schakelden de bezoekers razendsnel om over de linkerzijde van het veld. Vanaf de achterlijn werd de bal terug gelegd op spits Klaas Jan Poolman: 0-2.

Het duel leek hiermee beslist. Toch bleven de Sluzigers keihard werken en begonnen zij ook steeds beter te voetballen. Met nog een kwartier te spelen slaagden zij er dan ook in om de verdiende aansluitingstreffer te forceren. Een voorzet vanaf links werd weggekopt en belandde op de pantoffel van Remco Lachenal. Hij vond de verre hoek: 1-2.

Kort hierna leken de Sluzigers op weg naar de gelijkmaker. Na een ingooi kwam de bal voor de voeten van Bakker, die de hoek voor het uitzoeken had. Hij stuitte echter tweemaal op de sluitpost van de gasten. Met nog ruim vijf minuten op de klok kreeg DESZ alsnog loon naar werken. Opnieuw wist SC Rouveen het speeltuig niet goed weg te werken. Ditmaal mocht Cor Koning aanleggen en dat deed hij met verve. De bal vloog op mooie wijze in de bovenhoek: 2-2.

In het restant van de wedstrijd streden beide ploegen voor de winst. Kansrijk waren zij eveneens allebei. Gescoord werd er echter niet meer. Eindstand: 2-2.

Volgende week speelt DESZ de thuiswedstrijd tegen DZOH. Aanvang: 14.30 uur, sportpark De Cingellanden.

Rode kaart:
Stef Raben.

Gele kaart:
Robin Rook, Gerjan Konterman, Dimitri Kamerling.

Scoreverloop:
1-0 Simon Mussche
2-0 Klaas Jan Poolman
2-1 Remco Lachenal
2-2 Cor Koning

Opstelling DESZ:
Henrico Abma, Robin Rook (Joël Danhof), Gerjan Konterman, Jarno Nieborg, Robin Schoonewelle, Dimitri Kamerling, Remco Lachenal, Ronny Bakker, Stef Raben, Cor Koning, Danny Moorman.

Partypub Man of the Match:
Henrico Abma.

Foto's: Henk Kuik

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams