​DESZ ten onder tegen effectief Drenthina

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 28 februari | EMMEN – Het lek is nog steeds niet boven bij het vlaggenschip van DESZ. Tegen het hoog geklasseerde Drenthina werd dit andermaal duidelijk. De ploegen leken met een gelijke stand de rust in te gaan, maar een moment van onachtzaamheid aan rood-witte zijde bracht hier verandering in. In het tweede bedrijf maakte de thuisploeg vervolgens optimaal gebruik van de geslagen positie waaruit de Sluzigers probeerden terug te keren: 3-0.

In de beginfase van het duel ontliepen de beide ploegen elkaar niet veel. De gasten zakten in en probeerden zo de thuisploeg het spel te laten maken. Deze verzandde echter al gauw in lange ballen in de richting van de spits. Deze pogingen tot aanvallen konden lange tijd relatief simpel onschadelijk worden gemaakt door de verdediging van de rood-witten.

Aan de andere zijde van het veld slaagde DESZ er ook maar zeer beperkt in om gevaarlijk te worden. De voorwaartse intenties stokten meermaals op zo'n twintig meter van het vijandelijk doel. Slechts eenmaal kwam de ploeg verder. Cor Koning kwam door over de rechterzijde van het veld en trachtte Ajay de Gier (archieffoto; rechts) in stelling te brengen. Zijn voorzet bleek te hoog en te hard voor de middenvelder.

De grootste kans viel aan de andere kant van het veld te noteren. Deze kwam op nagenoeg dezelfde wijze tot stand. De voorzet was ditmaal wel op maat, maar de instormende aanvaller werd het scoren onmogelijk gemaakt door Robin Rook. Terwijl de teams op een gelijke ruststand leken af te stevenen, was het vlak voor de theepauze toch raak voor de gastheren. Mark Lubberts profiteerde optimaal van een gebrek aan Sluziger' scherpte: 1-0. Dit was tevens de ruststand.

Aan het begin van het tweede bedrijf leken de bezoekers nog even van slag, na de domper van vlak voor rust. Juist op het moment dat de ploeg haar rug begon te rechten, sloegen de gastheren wederom toe. Een lange bal van achteruit werd niet goed verwerkt door DESZ, wat Tom Brinks alleen voor Henrico Abma zette. De aanvaller faalde niet: 2-0.

Deze klap kwamen de gasten niet meer te boven. Nog geen tien minuten later werd de malaise zelfs nog groter. Na een aanval over de linkerzijde werd Kees Plaatje vrij gespeeld voor het doel van de rood-witten. Hij kon het leer ongehinderd tegen de touwen werken: 3-0.

In het restant van de wedstrijd gingen de Sluzigers op zoek naar de eretreffer. Via Danny Moorman en Stef Raben werd de ploeg nog wel gevaarlijk, maar echte kansen kreeg zij niet. Hierdoor kabbelde het duel voort richting het eindsignaal, welke klonk na iets meer dan negentig minuten. Eindstand: 3-0.

1-0 Mark Lubberts
2-0 Tom Brinks
3-0 Kees Plaatje

Henrico Abma, Robin Rook, Mark Elken (Mark van Eerde), Gerjan Konterman, Joël Danhof (Demian Slurink), Dimitri Kamerling, Remco Lachenal, Cor Koning, Ajay de Gier (Emiel Klomp), Danny Moorman, Stef Raben.