DESZ ten onder in Haren

Auteur: Tom Kisjes.

Zondag 29 september | De hoofdmacht van DESZ heeft geen punten over gehouden aan het duel met Gorecht. De gastheren waren met name de tweede helft te sterk voor de Sluzigers. DESZ kwam nog wel op voorsprong maar gaf het vlak voor rust uit handen. Gorecht wist in het tweede bedrijf nog eenmaal te scoren waardoor de eindstand op het scorebord stond; 2-1.

Op een slecht veld liet DESZ in de beginfase zien waar het voor kwam. Al gauw werd duidelijk dat verzorgd voetbal deze middag niet de doorslag zou geven, met een rommelig duel tot gevolg waarin veel fysieke duels uitgevochten moesten worden. In de beginfase deden de rood-witten dit het beste. Verder dan een kop kans van Bakker kwam het echter niet.

In de fase hierna trok de thuisploeg de veldverhouding gelijk, zonder echt gevaarlijk te worden. DESZ dat het strijdplan wijzigde door de omstandigheden, werd in de counter gevaarlijk. Een onderschepping van Bakker op zo'n 20 meter van het vijandelijke doel besloot hem eens te schieten, zijn inzet werd verwerkt tot een hoekschop. Uit deze hoekschop kreeg Konterman een grote kans, hij kopte over.

In de 27e minuut was het dan wel raak voor de Sluzigers. Een fout achterin bij Gorecht werd genadeloos afgestraft door Kisjes, 0-1. In de laatste fase van de eerste helft werd de thuisploeg gevaarlijker, een bal op de paal was dan ook een waarschuwing voor de Sluzigers. Vlak voor rust moest DESZ alsnog een tegentreffer incasseren. Na bal verlies op het middenveld van E. Moorman draaide Poorta weg bij Konterman en schoot de bal onder Agterhuis in het doel, 1-1. Dit was tevens de ruststand.

Na de theepauze kwam Gorecht beter uit de kleedkamer dan DESZ. Dit bleek al gauw na 10 minuten. Sven Hazenwinkel kreeg op zo'n 25 meter van het doel alle tijd om de bal in de beneden hoek te plaatsen, Agterhuis was kansloos op dit schot, 2-1. In het verdere restant van de wedstrijd had Gorecht de grotere kansen, de gastheren lieten de kansen onbenut.

DESZ herpakte zich rond de 70e minuut. Het kreeg weer kansen en dit leidde tot een hoekschop. Waar Konterman andermaal dichtbij was om de bal in te koppen werd deze op het moment van koppen weggeslagen voor het hoofd van Konterman. De leidsman besloot anders en gaf tot verbazing een vrijebal aan Gorecht.

In de absolute slotfase probeerde DESZ het wel maar kwam het kracht tekort om er een heus slotoffensief uit te slepen. Vinke haalde het einde van de wedstrijd niet, hij werd in de 89e minuut van het veld gestuurd. Verder dan wanhoopspogingen kwam DESZ niet en zo bleef het steken op een 2-1 nederlaag.