DESZ spaart SV Giethoorn

Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 30

Vrijdag 26 augustus | ZWARTSLUIS – Na de zege in de eerste bekerwedstrijd, uit tegen VENO (0-2), heeft het eerste elftal van DESZ ook het tweede bekerduel in winst omgezet. In de thuiswedstrijd tegen SV Giethoorn scoorden de rood-witten voor rust tweemaal. Na de theepauze voegden de Sluzigers hier nog vier treffers aan toe: 6-0.

Ondanks de relatief hoge uitslag na negentig minuten, was de eerste grote kans voor de bezoekers. Al na een minuut moest Renee Agterhuis redding brengen. Hierna was het toch vooral DESZ dat de klok sloeg. Meerdere malen mochten de rood-witten van afstand aanleggen voor een knal op het vijandelijke doel. Even zo vaak stond de doelman in de weg of werd het leer te hoog gemikt.

Tot in de 31e minuut. Giethoorn gaf voor het eerst wat ruimte weg achter de verdediging, waar de gastheren optimaal van profiteerden. Tom Kisjes werd vrij gespeeld en faalde niet toen hij oog in oog kwam te staan met de sluitpost van de gasten: 1-0. Niet veel later was het opnieuw raak voor de gastheren. Dimitri Kamerling scoorde van afstand en bepaalde de ruststand: 2-0.

Na de theepauze wijzigde het spelbeeld niet. De Sluzigers hadden veelvuldig balbezit en konden naar hartenlust aanvallen. Toch stuitten zij regelmatig op de defensie van de bezoekers. Pas twintig minuten voor tijd was DESZ wederom trefzeker. Karlo Naberman werd vrij gespeeld voor het doel en kon simpel binnentikken: 3-0.

Kort hierna was ook de vierde treffer een feit. Op nagenoeg identieke wijze kon ditmaal Kamerling van dichtbij afdrukken: 4-0. In het restant van de wedstrijd bleef de thuisploeg kansen creƫren. Enkele minuten voor tijd resulteerde dit nog in twee treffers. Beide keren was Moorman het eindstation: 6-0. Dit was tevens de eindstand.

Met zes punten uit twee wedstrijden gaat DESZ aan de leiding in haar bekerpoule. Morgen staat de laatste wedstrijd op het programma, thuis tegen buurman SVBS'77. Aanvang: 14.30 uur, sportpark De Cingellanden.

1-0 Tom Kisjes
2-0 Dimitri Kamerling
3-0 Karlo Naberman
4-0 Dimitri Kamerling
5-0 Danny Moorman
6-0 Danny Moorman

Renee Agterhuis, Thijs Pereboom, Martijn van der Heide, Robbert Elken (Gerjan Konterman), Robin Schoonewelle, Dimitri Kamerling, Robin Rook, Karlo Naberman, Tom Kisjes (Remco Lachenal), Cor Koning (Jarno Nieborg), Danny Moorman.

Foto's: Henk Kuik