​DESZ sluit het jaar af met nederlaag

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 17 december | ZWARTSLUIS – Aan de indrukwekkende thuisreeks van het eerste elftal van DESZ, achttien competitiezeges op een rij, is een eind gekomen. De Weide bleek te sterk voor de rood-witten. In de eerste helft waren de bezoekers al trefzeker, terwijl de gastheren dat niet waren. Na de theepauze troffen beide ploegen één keer doel: 1-2.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Tom Kisjes werd vrijgespeeld op de rand van het zestienmetergebied maar knalde het leer naast. Twee minuten later waren ook de bezoekers gevaarlijk. Eén van de voorwaartsen kwam oog in oog te staan met Renee Agterhuis, maar laatstgenoemde bracht knap redding.

Met twee kansen in de eerste vijf minuten van het duel, was de toon gezet. Het waren de gasten die vervolgens het heft in handen namen. De ploeg gooide veel fysieke kracht in de strijd en wist zo het spel van haar tegenstander te ontregelen. Daarnaast liet De Weide zien zelf ook goed te kunnen voetballen.

Dit veldoverwicht leverde de bezoekers twee kansen op. Eerst werd van dichtbij op Agterhuis gekopt. Enkele minuten later werd het leer te hoog gemikt. Tien minuten voor het rustsignaal was het alsnog raak voor de gasten. De ploeg kreeg een vrije trap, welke indraaiend werd getrapt. Bij de tweede paal kon Frank Benjamins het speeltuig tegen de touwen werken: 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Na de theepauze gingen de rood-witten op zoek naar de gelijkmaker. Een groot deel van de aanvallen die zij daarvoor probeerden te lanceren, strandden echter vroegtijdig. Kansen waren er dan ook nauwelijks. De Weide bleef hierdoor relatief simpel op de been. Overigens kwamen zij in deze fase eveneens niet tot kansen.

Tot twintig minuten voor tijd. Andermaal kregen zij een vrije trap toegekend, welke werd ingedraaid in de richting van het Sluziger' doel. Dit keer werd de bal bij de eerste paal over de lijn gewerkt, door Frank van Veen: 0-2. De beslissing leek hiermee een feit, echter deden de gastheren onmiddellijk wat terug.

Aanvoerder Robbert Elken wees zijn ploeg namelijk de weg, door vanaf de rand van het penaltygebied raak te schuiven: 1-2. Met nog ruim een kwartier te spelen werd met man en macht gezocht naar de gelijkmaker. Echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet meer. Vlak voor tijd kregen de gasten zelfs de beste kans. Het leer werd voorlangs geschoven. Eindstand: 1-2.

De eerstvolgende competitiewedstrijd van DESZ staat gepland op zaterdag 27 januari 2018. NEC Delfzijl komt dan op bezoek. Aanvang: 14.30 uur, sportpark De Cingellanden.