DESZ SLUIT HET JAAR AF MET EEN OVERWINNING

Auteur: Tom Kisjes.

Zondag 15 december | ELIM- De hoofdmacht van DESZ heeft het kalenderjaar 2019 met een overwinning afgesloten. De Sluzigers waren te sterk voor Elim. Een makkelijke zege was het allerminst. DESZ kwam in de eerste helft op voorsprong. Na rust leek de wedstrijd te zijn gespeeld toen de 0-2 op het scorebord verscheen. Echter deed Elim iets terug en ontstond er een spannende slotfase. Toch wist DESZ de drie punten uit het vuur te slepen, eindstand 1-2.

Op een gloednieuw kunstgras veld werd omstreeks 14:30 afgetrapt voor de laatste speelronde van dit jaar. De wedstrijd beleefde een rommelige beginfase. Beide ploegen waren op zoek naar de ruimte maar waren onnauwkeurig in balbezit, met veel balverlies tot gevolg. Pas na ruim een kwartier spelen viel de eerste mogelijkheid te noteren. De inzet van Kisjes ging naast.

Na dit moment kreeg DESZ meer vertrouwen en wist het de ruimtes beter te benutten. Vooral via de rechterkant werden de Sluzigers gevaarlijk. Echter wist DESZ dit niet uit te drukken in de score, kansen voor Kisjes, Moorman en Esteie bleven onbenut.Tien minuten later was het dan toch raak voor de Sluzigers. Zij verdienden een corner, welke indraaiend werd getrapt door Karlo Naberman. Naberman legde de bal panklaar op het hoofd van Mark Elken. Laatstgenoemde wist met een krachtige kopbal de keeper te verschalken, 0-1.

In het restant van het eerste bedrijf waren de beste kansen voor DESZ. Eerst kopte Kisjes het leer net naast. Enkele minuten later stuitte diezelfde Kisjes tot twee keer toe op de sluitpost van Elim. Vlak voor het rustsignaal kreeg Moorman nog een grote kans, echter kwam hij een teenlengte tekort om de 0-2 op het scorebord te zetten. Ruststand 0-1.

Na de theepauze wijzigde het spelbeeld nauwelijks. DESZ liet Elim de bal en loerde op de counter. Deze leverde hen na een kwartier spelen weer een mogelijkheid op. Het was Mika Esteie die vanaf links een goede voorzet in huis had, wederom schoot Kisjes op de keeper. Kort hierna was DESZ wel doeltreffend. Arjan Krabbe werd, middels een goede steekpass, diep gestuurd. Krabbe behield het overzicht en legde de bal breed op Esteie, Esteie bleef kalm en liet de keeper kansloos, 0-2.

In het tweede bedrijf golfde het spel op en neer. Elim probeerde het DESZ lastig te maken maar tot echte grote kansen kwamen zij niet, dit door goed verdedigend werk van de Sluzigers. In de 62e minuut kon Esteie de wedstrijd in het slot gooien, oog in oog met de keeper wist hij niet te scoren. Vlak na deze grote kans wist Elim wél te scoren. Een scrimmage voor de ogen van Agterhuis was hem te machtig. Mark Elken wilde wegwerken maar schoot de bal tegen de hak van Henk Benjamins, 1-2.

Met nog twintig minuten te spelen probeerden de gastheren een slotoffensief te lanceren. Dit oogde dreigend maar tot uitgespeelde kansen kwamen zij lange tijd niet. De Sluzigers werden in de laatste fase van de wedstrijd erg onrustig en kwamen niet meer in hun eigen spel. In de 80e minuut kwam de thuisploeg bijna langszij. Een voorzet vanaf rechts kwam op de voeten van Benjamins, zijn inzet werd door Martijn van der Heide van de lijn gehaald. DESZ kwam goed weg. In de absolute slotfase wist DESZ stand te houden en eindigde 2019 met een 1-2 overwinning.

0-1 Mark Elken
0-2 Mika Esteie
1-2 Henk Benjamins