​DESZ sluit eerste seizoenshelft af met nederlaag

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 13 december | KLAZIENAVEEN – Het eerste elftal van DESZ heeft de knappe zege tegen Noordscheschut geen goed vervolg weten te geven. In de uitwedstrijd tegen Klazienaveen waren de rood-witten in de eerste helft zeker niet de mindere. Een doelpunt bleef echter uit. Na de theepauze sloegen de gastheren toe door tweemaal te scoren. Deze klap kwamen de Sluzigers niet meer te boven: 2-0.

In de beginfase van de wedstrijd deden de ploegen niet voor elkaar onder. De rood-witten bouwden verzorgd op en probeerden middels combinatievoetbal de aanval te zoeken. Gevaarlijk werden zij echter niet. De gastheren, daarentegen, waren wel dichtbij een treffer. Na een snelle aanval kwam hun spits oog in oog met Henrico Abma. Deze kwam als winnaar uit de strijd.

Niet veel later was DESZ ook voor het eerst gevaarlijk. Danny Moorman (archieffoto) werd neergelegd op de rand van het zestienmetergebied, wat de bezoekers een vrije trap opleverde. Jarno Nieborg eiste de bal op en vuurde een hard schot af op het vijandelijk doel. De sluitpost van Klazienaveen bracht echter knap redding.

In de laatste fase van het eerste bedrijf waren de Sluzigers nogmaals dichtbij een treffer. Thijs Pereboom vond Moorman middels een verre ingooi, die handig weg draaide bij zijn bewaker. Vanaf rechts zocht hij vervolgens de korte hoek. Wederom bracht de doelman van de gastheren redding. Ruststand: 0-0.

Na de theepauze beleefden de gasten een mindere fase. De thuisploeg was simpelweg feller en drukte DESZ terug op eigen helft. Kleine mogelijkheden werden gecreëerd, maar een doelpunt bleef uit. Tot in de 59e minuut. Een vrije trap vanaf de linkerzijde werd ingedraaid en belandde op het hoofd van Nick van de Sleen: 1-0.

Nog geen vier minuten later konden de gastheren opnieuw juichen. DESZ leed balverlies op eigen helft, waarna zij met lede ogen moesten toezien hoe Yorin Habing zich een weg langs twee man slalomde en op mooie wijze raak schoot: 2-0.

In het restant van de wedstrijd probeerden de rood-witten met man en macht een aansluitingstreffer te forceren. Daartoe kregen zij via Danhof en Moorman enkele goede mogelijkheden. De grootste kansen vielen echter te noteren aan de andere zijde van het veld. Meerdere malen moest Abma handelend optreden. Bovendien werden paal en lat geraakt. Gescoord werd er niet meer. Eindstand: 2-0.