​DESZ prijst zich gelukkig met gelijkspel

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 26 november | ZUIDHORN – Het eerste elftal van DESZ is er opnieuw niet in geslaagd om een uitwedstrijd te winnen. Tegen v.v. Zuidhorn kwamen zij niet verder dan een gelijkspel. Een resultaat waar de rood-witten niet over mogen mopperen. Zij kwamen nog wel op voorsprong in de eerste helft, maar dit werd in het tweede bedrijf tenietgedaan door de gastheren nadat de Sluzigers met tien man kwamen te staan. In het restant van het duel kraakte DESZ, maar het brak niet: 1-1.

De wedstrijd kende een rommelig begin. De duels werden in deze fase vooral gewonnen door de thuisploeg. Dit leverde hen twee mogelijkheden op. Eerst werd een schot nog net gekraakt, terwijl niet veel later de bal voorlangs werd geschoten. Na iets meer dan tien minuten lieten de rood-witten zich voor het eerst gelden. Cor Koning wist zijn voet net niet goed tegen het leer te zetten.

Ook na de openingsfase behield de wedstrijd haar rommelige karakter. Geen van beide teams wist hierdoor het initiatief te nemen. Wel was de thuisploeg iets scherper in de duels, wat hen iets sterker maakte en de tot dan toe beste kans van de wedstrijd opleverde. Van dichtbij werd de bal op goal gekopt vanuit een corner. Renee Agterhuis bracht echter knap redding.

Ruim tien minuten later was het aan de andere zijde van het veld wel raak. De rood-witten schakelden razendsnel om, wat het speeltuig bracht tot bij Thijs Pereboom (archieffoto). De rechtsback verstuurde een diagonale pass in de richting van Karlo Naberman, die volledig vrij liep. De middenvelder controleerde de bal en ramde deze met overtuiging in de kruising: 0-1.

Nog geen minuut later leek v.v. Zuidhorn op weg naar de gelijkmaker. Een aanvaller draaide handig weg, maar schoof de bal vervolgens naast. De Sluzigers waren hierna ook nog gevaarlijk. Koning wist een voorzet van Danny Moorman enkel te schampen. Ruststand: 0-1.

Binnen drie minuten na de theepauze was DESZ dichtbij een verdubbeling van de marge. Invaller Tom Kisjes kopte het speeltuig op doel, maar zag zijn inzet uiteenspatten op de dwarsligger. Dit was lange tijd het laatste moment van opwinding. De gastheren probeerden wel te drukken, maar de rood-witten pareerden doorgaans relatief simpel.

Via Koning kregen zij zelfs nog een mogelijkheid. Hij schoof de bal naast. De thuisploeg was hierna op haar beurt weer dichtbij de gelijkmaker. Na een hoekschop belandde het speeltuig via via op de lat. Vijf minuten later was het wel raak. Dit nadat Robin Rook zijn tweede gele kaart zag en mocht vertrekken. Uit de resulterende vrije trap schoot Jaap Jacobs de bal diagonaal tegen de touwen: 1-1.

Met nog twintig minuten te spelen en een man minder, werden de bezoekers in toenemende mate op eigen helft teruggedrukt. Binnen korte tijd kregen de gastheren maar liefst vier kansen. Even zo vaak hield Agterhuis zijn ploeg op de been. In de laatste minuut van het duel bracht Moorman zijn ploeg nog bijna de driepunter. Zijn knal werd over het doel getikt door de sluitpost van de thuisploeg. Eindstand: 1-1.

Volgende week komt FC Meppel op bezoek bij DESZ. Aanvang: 14.30 uur, sportpark De Cingellanden.