DESZ pakt punt na duel tegen OWIOS

Auteur: Danny Moorman. Foto's: 35

Zondag 2 oktober | ​Op zaterdag 1 oktober speelde DESZ 1 haar eerste thuiswedstrijd van de competitie. Tegenstander OWIOS uit Oldebroek dat haar eerste competitiewedstrijd knap won van AGOVV kwam op bezoek op Sportpark Cingellanden.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd kwam op naam van de gastheren, de spits van OWIOS ontsnapte aan buitenspel maar wist de bal niet tussen de palen te krijgen. In de 3e minuut was het al wel raak voor de Sluzigers. Danny Moorman ontving de bal op een meter of 35, nam de bal een keer mee en besloot het leer op doel te schieten, de bal vloog schitterend in de rechterbovenhoek. Een welkome opsteker voor de Sluzigers zo vroeg in de wedstrijd.

Na een minuut of 10 was het OWIOS dat het eerste schot op goal noteerde echter miste deze kracht en richting en kon makkelijk worden gered door De Lange. Ongeveer 5 minuten na deze poging was het opnieuw OWIOS met een schot op goal, een knappe redding van De Lange was nodig op deze inzet. Vanuit de omschakeling was het Esteie met een knappe actie vanaf de rechterkant die naar binnen kwam en de keeper van OWIOS gestrekt naar de hoek moest laten gaan om de bal te pakken. De corner hieruit werd door Thom Westerveen net niet tussen de palen geknikt.

Na de rust was het OWIOS dat het heft wat in handen kreeg. Na eerst een vrije bal in de muur te hebben geschoten, was het daarna een buitenspelgoal dat werd afgekeurd. In de 55e minuut werd de wedstrijd overschaduwd door een harde overtreding op Mika Esteie. Waar rood misschien wel op zijn plaats was kreeg de tegenstander geel en moest Esteie het veld per brancard verlaten. In de 65e minuut was het dan toch OWIOS dat op gelijke hoogte kwam, een corner werd binnengekopt door een van de centrale verdedigers.

20 minuten voor tijd was het OWIOS dat met 10 man verder moest. Een bewuste handsbal betekende de 2e gele kaart voor de rechtsback van OWIOS. DESZ begon vanaf dit moment vol op de aanval te spelen om alsnog de winst uit het vuur te slepen. Eerst was het Ronny Bakker wiens inzet net over de lat ging en daarna was het Arjan Krabbe wiens vrije kopbal kracht miste. In de allerlaatste minuut kreeg DESZ de uitgelezen mogelijkheid op de 2-1 alleen kreeg Makkink de bal wel langs de goalie maar niet over de doellijn na goed ingrijpen van een van de verdedigers van OWIOS. Na ongeveer 7 minuten blessuretijd floot de scheidsrechter af en verdeelden DESZ en OWIOS de punten.

Volgende week speelt het vlaggenschip van DESZ een uitwedstrijd tegen VSCO '61 uit Oosterwolde.

Foto's: Jan Willem Oldenbeuving