DESZ pakt eerste uitzege

Auteur: Tom Kisjes.

Zondag 27 oktober | EMMEN- Het eerste elftal van DESZ heeft er even op moeten wachten maar de eerste uitzege is een feit. In Emmen was DESZ met 1-2 te sterk voor Drenthina. Na een half uur spelen stond DESZ op een comfortabele 0-2 voorsprong. Echter deed Drenthina vlak voor rust iets terug. In het tweede bedrijf werd er niet meer gescoord, waardoor de 1-2 eindstand op het scorebord verscheen.

DESZ begon goed aan de wedstrijd, een iets andere strijdwijze dan de voorgaande wedstrijden pakte dan ook beter uit. De Sluzigers hielden het veld klein waardoor het voor de thuisploeg lastig voetballen werd. Na ongeveer 15 minuten spelen werd er een vrijebal toegekend aan DESZ op het middenveld. Naberman ging achter de bal staan en verstuurde een prachtige pass op D. Moorman, hij bedacht zich geen moment en schoot deze op fraaie wijze in de kruising, 0-1.

DESZ verslapte niet en ging door waar het mee bezig was, de linies bleven kort op elkaar en de verdediging van DESZ werd nauwelijks op de proef gesteld. In de 20e minuut was Kisjes dichtbij de uitbreiding van de score. Een goede voorzet van Esteie bracht Kisjes in stelling om te scoren, zijn inzet ging net over. DESZ hoefde niet lang te wachten op de 0-2, een lange bal van Naberman op Krabbe viel in het 16 meter gebied, Krabbe werd onreglementair naar de grond gewerkt waardoor de leidsman niets anders kon dan de bal op de stip te leggen. Danny Moorman verzilverde deze kans, 0-2.

Een comfortabele voorsprong voor DESZ. Zeker wanneer Drenthina speler Joel Zweering binnen een half uur zijn tweede gele kaart ontving en dus met rood van het veld werd gestuurd. Vanaf dit moment schakelde DESZ een versnelling terug dit kwam het spel zeker niet ten goede. Drenthina werd sterker en DESZ kreeg het moeilijk. Vlak voor rust wist Drenthina iets terug te doen, een goed opgezette aanval bracht Geleijnse in stelling om te scoren, 1-2. Dit was tevens de ruststand.

In het tweede bedrijf is er geen moment geweest waarin te zien was dat DESZ met een man meer speelde. De Sluzigers waren zeer druk aan de bal en wisten de bal dan ook niet in de ploeg te houden. De beste kans was na 60 minuten spelen voor Drenthina. DESZ mocht hun handen dichtknijpen dat Agterhuis een dijk van een wedstrijd keepte.

DESZ kreeg in de tweede helft kansen om de wedstrijd op het slot te gooien, met een man meer speelde zij dit niet goed uit waardoor Drenthina in de wedstrijd bleef. Kansen voor Kisjes, Esteie en Moorman en de ingevallen Kamerling bleven onbenut.

Ook DESZ eindigde de wedstrijd met 10 man. Krabbe ontving zijn tweede gele kaart wegens tijdrekken en kon met rood vertrekken. Een spannende slotfase brak aan, niet zo zeer gezien de kans verhouding maar de spanning was voelbaar. Drenthina drong aan en DESZ kon eigenlijk alleen maar tegenhouden. Tot echte grote kansen kwamen beide ploegen niet in de slotfase, het enige wapenfeit van de Emmenaren was een strakke bal vanaf de rechterkant die Agterhuis voor de voeten van de spits wegplukte. DESZ boekte een zwaarbevochten overwinning op Drenthina, eindstand 1-2.

Volgende week speelt DESZ een thuiswedstrijd tegen LTC om 14:30 op sportpark De Cingellanden.

0-1 Danny Moorman
0-2 Danny Moorman
1-2 Jan Willem Geleijnse