DESZ pakt de volle buit in Dronten

Auteur: Tom Kisjes.

Zondag 1 september | DRONTEN- De hoofdmacht van DESZ heeft afgelopen zaterdag een knappe overwinning geboekt in de bekercompetitie, er werd met 2-3 gewonnen bij ASVD Dronten. In de 41e minuut opende DESZ de score 0-1, wat ook de ruststand betekende. In de tweede helft kwam ASVD snel op gelijke hoogte, vervolgens brak er een spannende slotfase aan waarin DESZ aan het langste eind trok.

Op een zonovergoten en warm sportpark werd om 14:30 afgetrapt. In de beginfase was het ASVD dat de dienst uitmaakte, DESZ hield het veld compact en had moeite met de lopende mensen van de ploeg uit Dronten. Beide ploegen kwamen in het begin van de wedstrijd niet tot grote kansen, waardoor het voor beide doelen rustig bleef.

DESZ loerde op de counter maar verder dan een poging van Ronny Bakker kwam het na 20 minuten spelen niet. Verdedigend stond het goed bij de ploeg uit Zwartsluis, de linies stonden kort op elkaar waardoor er snel gecounterd kon worden, dit leverde dan ook een kans op. Moorman werd vrij gespeeld aan de linkerkant van het veld, hiervandaan verstuurde hij een voorzet in de richting vanKisjes, laatstgenoemde schoot de bal naast waardoor de stand onveranderd bleef. DESZ kwam vanaf dat moment beter in de wedstrijd, dit resulteerde dan ook in een doelpunt. Naberman veroverde de bal op het middenveld en stuurde Kisjes in de diepte, Kisjes bleek zijn directe tegenstander te snel af, hij hield oog in oog met de keeper het hoofd koel en schoot de bal in de verre hoek, 0-1. Niet veel later was DESZ dichtbij de 0-2, Esteie brak door aan de linkerkant van het veld maar zijn voorzet kon net op tijd worden onderschept voor de alleenstaande Bakker. Het bleef dus bij 0-1 en dit betekende de ruststand.

In het tweede bedrijf ging de thuisploeg nadrukkelijk opzoek naar de gelijkmaker, die kwam er dan ook in de 56e minuut. Een vrije bal aan de rechterkant van het veld werd uiteindelijk knap binnen gekopt door Jodi de Boer, 1-1. DESZ bleef knokken voor een goed resultaat maar had het wel erg lastig na rust. Agterhuis tikte een goed genomen vrije bal op de lat en van der Meer liet een open kans liggen voor de thuisploeg door de bal vanuit een kansrijke positie naast te schieten. In de 77e minuut was het dan ook uit het niets dat de 1-2 op het scorebord verscheen, Mark Elken wist een goed aangesneden hoekschop knap binnen te schieten, 1-2.

In de slotfase moest DESZ met 10 man verder, Arjan Krabbe verliet per brancard het veld. Wat op het oog een zware blessure leek, bleek achteraf gelukkig mee te vallen. DESZ moest de laatste 15 minuten van de wedstrijd door met een man minder. ASVD rook bloed en zocht de aanval, zo werd er een doelpunt voor de gastheren afgekeurd vanwege buitenspel. Echter viel de 2-2 alsnog, een goede voorzet vanaf de linkerkant kon makkelijk worden binnengetikt, Agterhuis was kansloos, 2-2. In de absolute slotfase (90+6) werd Moorman onreglementair naar de grond gewerkt op zo'n 20 meter afstand van het vijandelijke doel. Naberman ging achter de bal staan en schoot de bal in de verre hoek, 2-3! Een mooi slotakkoord, eindstand 2-3.

Op zaterdag 7 september speelt DESZ de tweede bekerwedstrijd, WVF is dan de tegenstander op Sportpark de Cingellanden. Aanvang 14:30.