DESZ overtuigend langs NEC Delfzijl

Auteur: Tom Kisjes.

Zondag 1 december | ZWARTSLUIS- De hoofdmacht van DESZ heeft drie punten overgehouden aan het duel met NEC Delfzijl. De basis werd gelegd in de eerste helft waarin DESZ twee keer wist te scoren. Na de theepauze scoorde de thuisploeg nog tweemaal en ook de gasten uit Delfzijl wisten twee keer het net te vinden. Eindstand 4-2.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd was het voor beide ploegen aftasten. De bal circuleerde vooral op het middenveld, tot echte grote kansen kwam het in de beginfase niet. In de 12e minuut bracht Kisjes zijn ploeg op voorsprong. Hij ontfutselde de tegenstander de bal en kon hierdoor alleen op de keeper af. Oog in oog met de keeper faalde hij niet, 1-0.

Het spelbeeld veranderde weinig na de openingstreffer. In de 17e minuut was Delfzijl dichtbij de gelijkmaker, Agterhuis bracht redding. Vanaf dit moment werden beide ploegen gevaarlijk voor het doel. DESZ vergat de score uit te breiden, kansen van D.Moorman en Kisjes bleven onbenut. Een corner in de 33e minuut bracht Mark Elken in stelling te scoren. Vanaf dichtbij schoot hij op de sluitpost van Delfzijl, Esteie schoot in de rebound wederom op de keeper. Ware het niet dat de sluitpost achter de doellijn stond, de leidsman besloot anders waardoor de stand onveranderd bleef.

In de 40e minuut kwam de verdiende 2-0 op het scorebord. Mark Elken zette druk op zijn directe tegenstander en kwam als winnaar uit de strijd, wat volgde was een grandioze lob vanaf 20 meter van het doel. De keeper was kansloos op de inzet van Elken, 2-0. Door deze treffer kon DESZ met een goed gevoel de thee opzoeken.

In het tweede bedrijf probeerden de bezoekers een snelle aansluitingstreffer te forceren. Verder dan een paar kleine mogelijkheden kwamen zij niet. De thuisploeg controleerde de wedstrijd en ging opzoek naar uitbreiding van de score. Wederom Kisjes en D.Moorman lieten kansen liggen op de 3-0. De gasten konden weinig aanstalten maken tot een aansluitingstreffer, defensief stond het zeer goed bij de rood-witten.

In de 65e minuut brak Moorman door aan de rechterzijde van het veld. Een goede voorzet bracht Esteie in stelling om te scoren. Dit deed hij dan ook op fantastische wijze door de bal snoeihard in de winkelhaak te schieten, 3-0. De Sluzigers waren oppermachtig in de omschakeling waardoor het drie minuten weer raak was. Dit keer was Esteie de aangever waardoor Kisjes simpel kon binnen tikken en zozijn tweede van de middag maakte, 4-0.

In de slotfase werden de gasten iets gevaarlijker, door met vier aanvallers te spelen kreeg DESZ het lastig. Zeker toen Zimmerman vanaf 18 meter verwoestend een vrijebal binnen schoot, kreeg de uitploeg een sprankje hoop, 4-1. NEC Delfzijl drong aan en kreeg een aantal goede mogelijkheden, Agterhuis hield zijn ploeg een aantal keer op de been. Echter kon Agterhuis niet voorkomen dat Samir Ennaciri uit een scrimmage de bal binnen schoot, 4-2. DESZ hield stand en stuurde Delfzijl met een 4-2 nederlaag naar huis, eindstand 4-2.