​DESZ op vechtlust naar zege

Auteur: Remco Lachenal.

Maandag 25 maart | LEEK – Het eerste elftal van DESZ heeft drie punten overgehouden aan de lastige uitwedstrijd tegen VEV'67. De rood-witten kwamen in het eerste bedrijf op voorsprong, maar konden niet voorkomen dat de thuisploeg na rust op gelijke hoogte kwam. Zoals wel vaker dit seizoen toonden de Sluzigers vervolgens veerkracht en trokken zij het duel alsnog naar zich toe: 1-2.

Dat DESZ een moeilijke middag tegemoet kon zien, stond van tevoren vast. In VEV'67 troffen de rood-witten namelijk een goed voetballende ploeg. Hetgeen eerder dit seizoen tot gevolg had dat de Sluzigers thuis ternauwernood een punt wisten te behalen (1-1 red.). Kortom, alle zeilen konden worden bijgezet.

En dat gold ook voor de beginfase van het duel. Binnen een tijdsbestek van zo'n tien minuten waren de gastheren vier keer gevaarlijk. Renee Agterhuis stond echter zijn mannetje en hield zijn doel schoon. Aan de overzijde van het veld stelden de bezoekers hier één mogelijkheid tegenover. Tom Kisjes was niet trefzeker.

Na een kwartier spelen was het plotseling raak voor de gasten. Na een snelle uitval kwam de bal terecht bij Danny Moorman, die de bal voorzette vanaf rechts. Voor het doel vond hij Kisjes, die het leer al vallend tegen de touwen kopte: 0-1. In het restant van de eerste helft was het vooral VEV'67 dat de klok sloeg. DESZ werd teruggedrukt in de verdedigende stellingen maar capituleerde, ondanks meerdere gevaarlijke momenten, niet. Ruststand: 0-1.

Waar de gasten voor rust meerdere keren hadden gebogen zonder te breken, werden zij daar kort na de theepauze wel toe gedwongen. In de 48e minuut verscheen de gelijkmaker namelijk op het scorebord: 1-1. Ondanks deze tegenvaller zaten de rood-witten niet bij de pakken neer en probeerden zij zich meer en meer in de wedstrijd te knokken.

Na een krap uur spelen plukten de Sluzigers bijna de vruchten van deze strijdwijze. Eerst knalde Dimitri Kamerling een vrije trap rakelings over, terwijl invaller Ronny Bakker het speeltuig niet veel later voorlangs schoof. Niet veel later kregen de gasten alsnog loon naar werken. Bakker kwam door en verstuurde een voorzet in de richting van Kisjes. De spits drukte beheerst af: 1-2.

Met nog zo'n twintig minuten te spelen brak een spannende slotfase aan. Eén waarin DESZ meer grip had op haar tegenstander, maar waarin de thuisploeg nog wel gevaarlijk werd. Door een gezonde portie strijdlust aan de dag te leggen en te knokken voor iedere meter, maakten de rood-witten hen het scoren echter onmogelijk. De Sluzigers bleven hierdoor knap overeind en trokken de zege, en daarmee drie belangrijke punten, over de streep. Een teamprestatie in optima forma. Eindstand: 1-2.

Volgende week komt DZOH op bezoek bij DESZ. Aanvang: 15.00 uur, sportpark De Cingellanden.

0-1 Tom Kisjes
1-1 Jeffrey Visser
1-2 Tom Kisjes

Renee Agterhuis, Erwin Geertman, Gerjan Konterman, Karlo Naberman, Jarno Nieborg (Thijs Pereboom), Arjan Krabbe, Etiënne Moorman, Bjorn Vinke (Ronny Bakker), Dimitri Kamerling, Tom Kisjes, Danny Moorman.