​DESZ op vechtlust naar zege

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 4 november | EMMEN – Het eerste elftal van DESZ heeft drie punten binnengesleept in de uitwedstrijd tegen DZOH. Hier leek het na de eerste helft nog niet op. De Sluzigers kwamen namelijk op achterstand en hadden aanvallend weinig in te brengen. Na de theepauze scoorden zij echter al gauw tweemaal, om vervolgens de thuisploeg weer langszij te zien komen. Het slotakkoord was voor DESZ: 2-3.

In de beginfase van de wedstrijd waren de gasten vooral zoekende. De thuisploeg liet hen het initiatief, maar zij wisten hier geen raad mee. De aanvallende intenties strandden vaak vroegtijdig. Aan de andere zijde van het veld, daarentegen, vielen wel verscheidene mogelijkheden te noteren. Zo belandde een stift van de linksbuiten net naast de paal.

Dat de gastheren na twintig minuten op voorsprong kwamen, was dan ook niet verrassend. Een vrije trap werd ineens op doel geschoten en belandde in een mêlee van spelers. Via het been van Jeroen Smit sloeg het leer tegen de touwen: 1-0. In het restant van het eerste bedrijf bleven de Sluzigers aanvallend onmachtig. De thuisploeg bleef wel gevaarlijk, maar was niet meer trefzeker. Ruststand: 1-0.

Na rust tapten de bezoekers zichtbaar uit een ander vaatje. Dit leverde onmiddellijk resultaat op. Een voorzet van Bjorn Vinke kwam voorbij de tweede paal terecht bij Arjan Krabbe, die de bal controleerde en voorbij de doelman knalde: 1-1. Twee minuten later was het opnieuw raak. Tom Kisjes ontving een voorzet vanaf links en legde af op Danny Moorman. Hij ramde het speeltuig met links in het net: 1-2.

In de fase hierna golfde het spel op en neer. De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker, terwijl de gasten een vroege beslissing probeerden te forceren. In de 65e minuut waren zij hier dichtbij. Een voorzet van Moorman werd door Karlo Naberman over het doel gewerkt. Niet veel later was de gelijkmaker eveneens bijna een feit. Renee Agterhuis bracht echter knap redding.

In de 68e minuut moest Agterhuis wel capituleren. Na een scrimmage werd het doel vanaf rechts onder vuur genomen. De Sluziger' goalie redde in eerste instantie, maar kon niet voorkomen dat de rebound een prooi was voor Ruud Klingenberg: 2-2. Met nog ruim twintig minuten te spelen, brak hiermee een spannende slotfase aan.

In korte tijd vielen aan beide zijden van het veld kansen te noteren. Zo was de linksbuiten van de thuisploeg andermaal dichtbij een treffer. Opnieuw trof zijn stift geen doel. Niet veel later kon vanaf de doellijn redding worden gebracht op een kopbal. DESZ was eveneens gevaarlijk. Kisjes kopte de bal net naast.

In de 78e minuut waren de rood-witten wel trefzeker. Na een mooie aanval over meerdere schijven werd Moorman aangespeeld door invaller Robbert Elken. De aanvaller legde het speeltuig op zijn beurt af op Remco Lachenal, die zich niet bedacht en ineens uithaalde. De bal sloeg op mooie wijze in de korte hoek binnen: 2-3.

Met nog ruim tien minuten te spelen was het voor de Sluzigers zaak om de pot dicht te houden en zo de zege over de streep te trekken. Al gauw werden zij geholpen bij het voltooien van die opdracht, aangezien een speler van DZOH een rode kaart zag wegens natrappen. Mede hierdoor, en het feit dat DESZ een gezonde portie strijdlust en felheid op de mat legde, kwam de overwinning niet meer in gevaar. Eindstand: 2-3.

Volgende week speelt DESZ tegen Flevo Boys 2 in het kader van het bekertoernooi. Aanvang: 15.00 uur, sportpark De Cingellanden.