DESZ onderuit tegen kampioen Pelikaan S

Auteur: Remco Lachenal.

Maandag 13 mei | OOSTWOLD – Het eerste elftal van DESZ is er niet in geslaagd om kampioen Pelikaan S punten af te snoepen. De thuisploeg kwam voor rust al op voorsprong, door twee keer te scoren. Onmiddellijk na de theepauze deden de rood-witten vervolgens wat terug, waarna zij ook meerdere malen dichtbij de gelijkmaker waren. Het waren echter de gastheren die nog twee keer doel troffen: 4-1.

In de beginfase van het duel lag het initiatief bij de thuisploeg. Dit resulteerde in enkele kleine kansen. Na krap een kwartier stelden de Sluzigers hier een eerste mogelijkheid tegenover via een schot van Tom Kisjes (archieffoto). De grootste kans viel hierna te noteren aan de andere zijde van het veld. Erwin Geertman wist redding te brengen vanaf de doellijn.

Tien minuten later was het alsnog raak voor de gastheren. Een strakke voorzet kon bij de tweede paal worden ingekopt: 1-0. Zo'n vijf minuten later verdubbelde Pelikaan S de voorsprong: 2-0. In het restant van het eerste bedrijf wist DESZ zich te herpakken. Danny Moorman, Ronny Bakker en Kisjes werden gevaarlijk. De aansluitingstreffer bleef echter uit. Ruststand: 2-0.

Onmiddellijk na rust was het wel raak voor de bezoekers. Kisjes zorgde op fraaie wijze voor de aansluitingstreffer: 2-1. Net als in de fase voor de theepauze waren het vervolgens de Sluzigers die de klok sloegen. Via Karlo Naberman en Kisjes waren zij dichtbij een treffer. Aan de overzijde van het veld moest Renee Agterhuis echter ook handelend optreden.

Waar de gelijkmaker in de lucht hing, was het vervolgens de thuisploeg die de wedstrijd besliste. Met nog een kwartier te spelen werd een vrije trap vanaf de middenlijn ineens over Agterhuis geschoten: 3-1. Vijf minuten later bepaalden de gastheren de eindstand. Na een mooie aanval werd het leer tegen de touwen gekopt: 4-1.

Volgende week speelt DESZ de thuiswedstrijd tegen Drenthina. Aanvang: 15.00 uur, sportpark De Cingellanden.