​DESZ onderuit tegen DZOH

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 1 oktober | EMMEN – Het eerste elftal van DESZ heeft de tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen niet in winst weten om te zetten. Op hun eigen veld was DZOH te sterk voor de rood-witten. Voor rust moesten de bezoekers al één tegentreffer incasseren. Na de theepauze konden zij niet voorkomen dat hier nog twee doelpunten aan toe werden gevoegd: 3-0.

Waar DESZ normaal gesproken sterk aan de wedstrijd begint, was daar ditmaal geen sprake van. In de derde minuut kwamen de gastheren namelijk al op voorsprong. Na een ingooi kon de spits van de thuisploeg ongehinderd aangespeeld worden, welke de bal op zijn beurt klaar legde voor Gerben Rog. Hij schoof vanaf de rand van het penaltygebied raak: 1-0.

Na deze tegenslag gingen de Sluzigers op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg voetbalde echter vooral tegen zichzelf en slaagde er hierdoor maar niet in om het gewenste spel op de mat te leggen. Tot kansen kwamen zij in eerste instantie dan ook niet. De thuisploeg, daarentegen, was wel gevaarlijk. Na een krap kwartier ontsnapten de bezoekers aan een verdubbeling van de marge.

Pas na een half uur spelen werden de gasten voor het eerst gevaarlijk. Na een aanval over de as van het veld mocht Karlo Naberman (archieffoto) net buiten het zestienmetergebied aanleggen. Zijn knal kon ternauwernood gekeerd worden door de sluitpost van DZOH. Verder dan deze mogelijkheid kwam DESZ niet. Ruststand: 1-0.

In de eerste fase na de theepauze ontsnapten de rood-witten in korte tijd twee keer aan een uitbreiding van de score. Eerst was het Robbert Elken die de bal van de doellijn haalde. Kort hierna moest Renee Agterhuis handelend optreden toen een aanvaller alleen voor hem opdoemde. Dit deed hij met verve.

Met een krap uur spelen op het scorebord sloeg het noodlot toe voor de rood-witten. Na een ogenschijnlijk onschuldig duel zag Dimitri Kamerling zijn tweede gele kaart, waardoor hij moest inrukken. Toch waren het de Sluzigers die kort hierna dichtbij een treffer waren. Na een vlijmscherpe counter stuitte zowel Mark als Robbert Elken echter op de doelman van de thuisploeg.

In de 73e minuut was het aan de andere zijde van het veld wel raak. Andermaal was Gerben Rog de doelpuntenmaker: 2-0. Drie minuten later viel ook nog de beslissing. Jeroen Smit werd vrijgespeeld in het rood-witte zestienmetergebied, had de hoek voor het uitkiezen en bepaalde daarmee de eindstand: 3-0.

Volgende week speelt DESZ haar tweede thuiswedstrijd van het seizoen. S.V. Nieuwleusen komt dan op bezoek. Aanvang: 14.30 uur, sportpark De Cingellanden.