​DESZ onderuit in streekderby

Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 27

Zondag 28 oktober | ZWARTSLUIS – Het streektreffen tussen FC Meppel en DESZ is een prooi geworden voor de bezoekers uit Meppel. De thuisploeg was voor rust de betere ploeg maar verzuimde dit in de score uit te drukken. Na de theepauze waren de ploegen nagenoeg gelijkwaardig. Toch wisten de bezoekers in een tijdsbestek van vijf minuten het duel te beslissen: 0-2.

In de beginfase van de wedstrijd lag het initiatief bij de gastheren. Zij hadden hierdoor het meeste balbezit maar hanteerden te vaak de lange bal. De bezoekers bleven hierdoor simpel op de been. Zij probeerden via snelle counters gevaar te stichten. Na zo'n tien minuten leverde dit een eerste mogelijkheid op. Renee Agterhuis stond echter op de juiste plek.

Vervolgens gingen de rood-witten daadwerkelijk beter voetballen en werd er bij vlagen aardig gecombineerd. Dit resulteerde na zeventien minuten in een eerste mogelijkheid. Een voorzet vanaf links kwam terecht bij Danny Moorman. Hij besloot ineens te schieten maar mikte het leer te hoog.

Tien minuten later kregen de Sluzigers de grootste kans. Tom Kisjes schoot de bal op doel, maar raakte daarbij de arm van een tegenstander. Dit leverde DESZ een penalty op, welke werd opgeëist door Karlo Naberman. Hij schoof het speeltuig echter naast. Vlak voor rust was FC Meppel nog dichtbij een treffer. Opnieuw bracht Agterhuis redding. Ruststand: 0-0.

Na de theepauze wijzigde het spelbeeld nauwelijks, ook al was er van goed veldspel geen sprake meer. Het spel golfde hierdoor op en neer, zonder dat een van beide ploegen gevaarlijk wist te worden. In de 65e minuut waren de rood-witten weer eens gevaarlijk. Naberman schoot een vrije trap over de kruising.

Met nog twintig minuten te spelen was het plotseling raak voor de gasten. Een voorzet vanaf de rechterzijde van het veld belandde op het hoofd van Emiel Kwant en hij vond de verre hoek: 0-1. Krap twee minuten later wist FC Meppel de marge te verdubbelen. Rick Meijer was de defensie van de gastheren te snel af en schoof beheerst raak: 0-2.

De Sluzigers gingen hierna op zoek naar een snelle aansluitingstreffer. Dimitri Kamerling kreeg hiervoor een grote kans. Zijn inzet werd echter buiten het penaltygebied gekeerd door de sluitpost van de bezoekers. Ondanks het feit dat hij dit met de handen deed, besloot de scheidsrechter tot een gele kaart en een vrije trap voor de thuisploeg.

In het restant van het duel bleven de rood-witten het proberen maar bleken zij onmachtig. Gevaarlijk werden zij dan ook niet meer. Eindstand: 0-2.

Volgende week gaat DESZ op bezoek bij DZOH. Aanvang: 14.30 uur, sportpark Rietlanden.