DESZ onderuit in Oosterwolde

Auteur: Remco Lachenal.

Maandag 15 april | OOSTERWOLDE – De hoofdmacht van DESZ heeft nul punten overgehouden aan de belangrijke uitwedstrijd tegen directe concurrent De Griffioen. Voor rust leken de rood-witten al een pas op de plaats te moeten maken, daar zij twee treffers incasseerden. Ze slaagden er echter in nog voor de onderbreking weer op gelijke hoogte te komen. Na de theepauze scoorde de thuisploeg nog twee keer en dat bleek de Sluzigers te machtig: 4-2.

In een gelijk opgaande beginfase waren de bezoekers na drie minuten voor het eerst gevaarlijk. Danny Moorman (archieffoto) mikte de bal net over. Bij het eerste wapenfeit van de gastheren was het vervolgens meteen raak. Het speeltuig werd na een indraaiende corner door Dominggus Nussy tegen de touwen gekopt: 1-0.

Niet veel later ontsnapten de rood-witten aan een grotere achterstand. Uit kansrijke positie werd het leer voorlangs geschoven. Dit bleek slechts uitstel van executie. Twee minuten later was het namelijk alsnog raak. Spits Robbin Wagenaar kapte zijn directe tegenstander uit en vond de verre hoek: 2-0.

Het duel leek hiermee al in een vroeg stadium te zijn beslist. Moorman besloot echter anders. Bij de eerste de beste aanval vanaf de aftrap was hij trefzeker: 2-1. Krap tien minuten hierna kwamen de gasten ook nog op gelijke hoogte. Ditmaal was het Tom Kisjes die het net liet bollen: 2-2. Dit was tevens de ruststand.

Na de theepauze hielden de beide ploegen elkaar grotendeels in evenwicht. Via Kisjes werden de Sluzigers nog wel gevaarlijk. Zijn kopbal kon ternauwernood gepareerd worden door de sluitpost van de gastheren. Aan de overzijde van het veld had DESZ in deze fase weinig van haar tegenstander te duchten.

In een fase waarin de bezoekers de wedstrijd leken te controleren, sloeg de thuisploeg plotseling toe. Met nog een kwartier te spelen werd de bal voor het rood-witte doel geslingerd, welke terechtkwam op het hoofd van Dominggus Nussy. Zijn kopstoot bleek Renee Agterhuis te machtig: 3-2. Vijf minuten later volgde de genadeklap.

Een steekpass in de loop van spits Robbin Wagenaar leidde tot een misverstand in de Sluziger' defensie, met als gevolg dat eerdergenoemde het leer in een leeg doel kon binnenwerken: 4-2. Met nog zo'n vijf minuten te spelen bleek dit de beslissing. Na iets meer dan negentig minuten klonk het laatste fluitsignaal. Eindstand: 4-2.

Volgende week komt NEC Delfzijl op bezoek bij DESZ. Aanvang: 15.00 uur, sportpark De Cingellanden.