​DESZ onderuit in eerste oefenduel nieuwe jaar

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 14 januari | ZWARTSLUIS – Het eerste elftal van DESZ heeft het oefenduel tegen derdeklasser Roda'23 niet in winst om weten te zetten. De gasten, afkomstig uit Amstelveen, bleken een maatje te groot. In de eerste helft waren de bezoekers al twee keer trefzeker. De rood-witten stelden hier één treffer tegenover. Na rust trof Roda'23 nog tweemaal doel: 1-4.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Een knal van Dimitri Kamerling schampte de paal. In de 13e minuut was het aan de andere zijde van het veld wel raak. De linksbuiten van de gasten ontving de bal, draaide naar binnen en vond bekwaam de verre hoek: 0-1.

Ruim vijf minuten later verdubbelden de gasten de marge. Een vrije trap aan de rechterzijde werd op mooie wijze in de korte hoek geschoten: 0-2. In de 33e minuten deden de Sluzigers wat terug. Een foute terugspeelbal kwam terecht bij Danny Moorman, die wel raad wist met deze buitenkans: 1-2.

In het restant van het eerste bedrijf waren beide teams nog gevaarlijk. Zo zag Karlo Naberman hoe de doelman redding bracht op zijn inzet, terwijl Tom Kisjes de lat raakte. Aan de overzijde werd het leer voor open goal over geschoten. Ruststand: 1-2.

Binnen twee minuten na de theepauze herstelde Roda'23 de marge tot twee. Een prachtige lob van grote afstand belandde achter Roël Zelhorst: 1-3. De rood-witten gingen hierna op zoek naar de aansluitingstreffer en waren hier ook twee keer dichtbij. Zowel Kisjes als Nieborg zagen hun poging echter uiteenspatten op de dwarsligger.

De gasten toonden zich vervolgens andermaal effectiever. Na een mooie opening naar de linkerflank, werd de bal tegen de touwen geramd: 1-4. In het restant van de wedstrijd vonden beide teams het welletjes. Kisjes stuitte nog een keer op de sluitpost van Roda'23, maar dat bleek het laatste wapenfeit van dit duel. Eindstand: 1-4.

Volgende week speelt DESZ haar tweede oefenduel van 2018. VVI is dan thuis de tegenstander. Aanvang: 14.30 uur, sportpark De Cingellanden.

0-1 Speler Roda'23
0-2 Speler Roda'23
1-2 Danny Moorman
1-3 Speler Roda'23
1-4 Speler Roda'23