​DESZ onderuit in eerste bekerduel

Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 16

Zondag 2 september | IJSSELMUIDEN – Na vier oefenwedstrijden te hebben gespeeld, moest het eerste elftal van DESZ afgelopen zaterdag voor het eerst voor een officiële wedstrijd aantreden. In het kader van het bekertoernooi werd IJVV bestreden. Zij bleken een maatje te groot en maakten al voor rust het verschil door twee keer te scoren. Na de theepauze was geen van beide ploegen trefzeker: 2-0.

Dat DESZ in IJVV een geduchte tegenstander trof, werd al gauw duidelijk. Na drie minuten was de thuisploeg al voor het eerst gevaarlijk. Een minuut later was het wel raak. Willem Bel haalde de trekker over en zette zijn team daarmee vroeg op voorsprong: 1-0. Ook na deze snelle openingstreffer wisten de bezoekers geen vuist te maken. Te vaak werden zij afgetroefd in de duels.

Dit stelde de gastheren in staat om op zoek te gaan naar een uitbreiding van de score. Na een kwartier had dit tot gevolg dat Renee Agterhuis handelend moest optreden. Zo'n vijftien minuten later moest hij dit opnieuw, echter kon hij niet voorkomen dat Jonno Pruim de rebound tegen de touwen werkte: 2-0. Ook in het restant van de eerste helft hield IJVV het betere van het spel. Meerdere malen werd Agterhuis getest, maar hij wist de schade te beperken. Ruststand: 2-0.

Na de theepauze was het voor de gasten zaak om uit een andere vaatje te tappen. Dit leverde hen na vijf minuten een eerste mogelijkheid op. Danny Moorman zag zijn vrije trap ternauwernood uit de verre hoek geranseld worden. Dit bleek lang het enige wapenfeit van de Sluzigers. De thuisploeg bleef in deze fase eveneens ongevaarlijk.

Met nog zo'n twintig minuten te spelen leek IJVV de score andermaal uit te breiden, ware het niet dat de treffer werd afgekeurd wegens een overtreding. In het restant van de wedstrijd kregen beide ploegen nog een goede mogelijkheid. Voor DESZ was Moorman gevaarlijk. Zijn schuiver ging voorlangs. Aan de andere zijde van het veld werd de bal op de dwarsligger gekopt. Gescoord werd er niet meer. Eindstand: 2-0.

Volgende week zaterdag staat het tweede bekerduel op het programma. VVI komt dan op bezoek. Aanvang: 15.00 uur, sportpark De Cingellanden.

1-0 Willem Bel
2-0 Jonno Pruim

Renee Agterhuis, Robin Schoonewelle, Gerjan Konterman, Robbert Elken (Thijs Pereboom), Bjorn Vinke (Jarno Nieborg), Etiënne Moorman, Erwin Geertman (Ronny Bakker), Karlo Naberman, Dimitri Kamerling, Tom Kisjes, Danny Moorman.

Foto's: Henk Kuik