​DESZ niet opgewassen tegen Flevo Boys

Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 48

Zondag 12 november | ZWARTSLUIS – Het eerste elftal van DESZ is er niet in geslaagd om de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. Eersteklasser Flevo Boys bleek thuis een maatje te groot. De bezoekers kwamen al voor rust op voorsprong, door twee keer te scoren. Na de theepauze wisten zij dit aantal te verdubbelen. De rood-witten waren deze middag niet trefzeker: 0-4.

Vanaf het eerste fluitsignaal namen de gasten het heft in handen. Zij combineerden makkelijk en wisten de thuisploeg zo terug te drukken op eigen helft. Tot kansen leidde dit in eerste instantie niet. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd kwam zelfs van de voet van een Sluziger. Danny Moorman krulde het leer net over het doel van Flevo Boys.

Na iets meer dan een kwartier spelen kwamen de bezoekers op voorsprong. Arnoud Post kwam door over de rechterzijde van het veld en kon ongehinderd aanleggen. Zijn knal sloeg in de korte hoek binnen: 0-1. Niet lang hierna waren de gasten dichtbij een verdubbeling van de marge. Renee Agterhuis bracht echter knap redding.

In de 30e minuut kwam de uitbreiding van de score er alsnog. Bjorn Adams kopte het speeltuig tegen de touwen na een indraaiende corner: 0-2. In het restant van de eerste helft bleef Flevo Boys aandringen. De beste kans was er voor de gastheren. Ronny Bakker kopte de bal naast na een strakke hoekschop van Moorman. Ruststand: 0-2.

Na de theepauze wijzigde het spelbeeld niet. De bezoekers voetbalden makkelijk en legden de rood-witten zo hun wil op. Wanneer laatstgenoemden wel in balbezit kwamen, waren zij doorgaans onrustig en werd veelvuldig de lange bal gehanteerd. Deze strijdwijze bracht de gasten geen moment in de problemen.

Aan de andere zijde van het veld zorgde Flevo Boys voor meer reuring. Al gauw moest Agterhuis handelend optreden na een poging vanaf rechts. Enkele minuten later moest hij dit opnieuw, echter ditmaal op een poging vanaf de penaltystip. Met een knappe reflex behoedde de goalie zijn team voor een grotere achterstand.

Met nog een kwartier te spelen moest ook Agterhuis zijn meerdere erkennen. Jarno van der Wal schoof raak vanaf rechts: 0-3. De eindstand leek hiermee te zijn bepaald, tot de laatste minuut van de wedstrijd. Arnoud Post werd vrijgespeeld en schoot het leer via de paal tegen de touwen: 0-4. Dit was tevens de eindstand.

Volgende week speelt DESZ thuis tegen Omlandia voor de competitie. Aanvang: 14.30 uur, sportpark De Cingellanden.