DESZ MO17-1 stuurt Urk met lege handen naar huis

Auteur: Arko Halfmouw. Foto's: 38

Maandag 14 oktober | Als ik na het wakker tijdens het drinken van een bakkie Buisman het telefoonhoesje open en de laatste berichten van de buienradar zie dan wordt het me blauw voor de ogen. Een streep buien dat het land overtrek en pas in de avond nacht het land over trekt. En dan te bedenken dat we ook nog eens op de foto moeten, iets waar de meiden van MO 17-1 echt blij van worden

De wedstrijd gaat in ieder geval wel door ondanks dit natte weer, we spelen op het hoofdveld in Zwartsluis en het voordeel op een rubbermat is het gaat altijd door.

De meiden van Mo17 wilden revanche op tegenstander uit de vissersplaats Urk, waar 4 weken geleden nog werd verloren met 2-0. Op Urk werden we overrompeld door een tsunami aan afstandsschoten. En niet alleen het doel werd getroffen maar ook de ziekenboeg zat binnen 10 minuten vol en waren we door de wisselspelers heen. Kortom de opdracht was een revanche met een doel 3 punten uit het visnet plukken en de Urkers terugsturen met lege netten.

De eerste minuten is het een beetje aftasten van de tegenstander, het is vooral het fysiek waar we even aan moeten wennen. Ook dat hebben we dan redelijk snel onder de knie, de eerste kansen komen dan ook al gauw. Het zijn de beide spitsen Hannah en Imogen die achtereenvolgens weg worden gestuurd door het sterke middenveld van vanmorgen waar Rosa, Annelien, Rienke en Babette starten. Deze meiden sturen dus de spitsen weg, maar zij krijgen de bal niet langs de goalie van Urk maar schieten steeds recht op haar af waardoor de bal weer de verkeerde richting aanneemt.

Dan is het de 9e minuut waar een steekbal van uit de achterste lijn waar Francesca, Demi, Lisanne, Luciana en niet te vergeten de sluitpost Geanne deze morgen starten. Het is Demi die de bal van uit de achter linie met een precisie steekpass de supersnelle Hannah wegstuurt alsof ze op de brommer zit de hele en de rest met een lekke band stil staat passeert ze de hele verdediging en knalt nu wel de bal snoeihard in het visnet van Urk 1-0. Het net lijkt beschadigt maar het is nog niet zeker dat de buit hier in Zwartsluis zal blijven. Vandaar dat we besluiten om nog meer pressie naar voren te zetten het systeem iets te veranderen. Wel krijgen we hierdoor meer kansen. Maar ook de tegenstander weet meer kansen te creëren hierdoor moeten we onze eerste wissel toepassen en Francesca staat haar plaats af aan Kim. Dan komt de tegenaanval van Urk de bal wordt verspeeld op de linkerkant en het is de uiteindelijk Goliath zoals (Arie de Urker coach haar noemt), die verwoestend uithaalt en de bal over Geanne heen krult de verre hoek in (het was een mooi doelpunt dat mag gezegd worden, maar wel in het verkeerde doel) een goliath doelpunt.

Dan is het de thuisploeg weer die de pressie omhoog gooit, en 7 minuten na de 1-1 is het de sluipschutter Imogen, die de bal precies gelegd krijgt door een mooie vrije trap van Lisanne, en via het hoofd van Annelien in Imogen haar voeten komt. En met haar schot rost ze hem in de voor de keeper linker winkelhaak 2-1.

Het visnet lijkt onherstelbaar beschadigd maar er zijn nog 43 lange minuten te gaan.

In de rust word ik weer verast een van de speelsters zei "je staat daar een paar gebaren te maken maar ik heb de bril op de bank liggen i.v.m. de regenval ik zie er geen steek van "en dan te bedenken dat ze haar beste wedstrijd speelt van dit seizoen. We besluiten nog een kleine aanpassing te doen en dan door te gaan. Rienke die niet uit de voeten komt op haar normale positie zetten we om met Lisanne en dat pakt goed uit (Siepie bedankt gouden tip).

In de 2e helft is het de thuisploeg Desz die verzuimt het net aan flarden te scheuren en de score op te voeren naar 3 of 4 doelpunten. Ook de wissels Zjieny en Denise brengen geen verandering meer in de stand ,ook de laatste troef Francesca die in de eerste helft nog links back speelde en er de 2e helft op de links buiten nog vol tegenaan ging kon het score bord niet van gedachten veranderen. En wat te denken van de Goalie van Desz die was het volledig eens met het score bord zo hij staat het goed .

Ondanks de vele kansen die niet worden verzilverd is het resultaat daar 3 punten thuis houden en de Urkers met lege visnetten weer terug sturen naar Urk . De meiden van DESZ MO17-1 hebben er alles voor gedaan om dit resultaat neer te zetten. De scheidsrechter heeft een goede pot gefloten.

Weer een geslaagde zaterdag, Arjan bedankt voor het vlagen en Lucretia en Jan-Willem bedankt voor de plaatjes. Arie bedankt voor de piep in mijn oren .

tot DESZ – Dwingeloo groeten een tevreden trainer.